tuga i bol

Svakog dana pričam s tatom na groblju: Jelena Jevremović smogla snage da otvori dušu prvi put nakon očeve smrti (VIDEO)

0
Jelena Jevremović Nedeljković, ćerka pokojnog pevača Mikija Jevremovića, polako dolazi sebi od očeve smrti, koju je jedva prihvatila.
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Uoči četrdesetodnevnog pomena legendarnom pop muzičaru, koji je 13. januara preminuo od posledica moždanog udara, nekadašnja pevačica otvorila je dušu za Kurir i sa suzama u očima iznela sve što joj leži na srcu. Ona kaže da redovno obilazi očev grob u Aleji zaslužnih građana i zamišlja da priča s njim, jer na taj način leči tugu za njim.

 

Zasto nestaje sjaj u oku tvom: Komemoracija Mikiju Jevremoviću započela je dirljivim rečima njegove ćerke (FOTO)



Konačno sam smogla snage da nešto kažem. Pripremala sam se za ovo, a da pokušam da ne zaplačem. Imam naviku da stalno idem na tatin grob, nekad sama, nekad sa suprugom, ali bez dece. Mislila sam da će mi biti teško kad sam na groblju. Međutim, bude mi u prvom trenutku, kad zakoračim tamo, osetim neku teskobu u grudima. Sednem i pričam s njim, a obavezno ponesem rakijicu, koju sipam u dve čaše, podelim nam i tako nas dvoje malo ćaskamo. U pitanju je monolog, ali znam šta bi mi on rekao na to. Prvo bi me iskritikovao ako nisam doručkovala, bio bi brižan i tešio me da ne plačem i ne sekiram se. Kao dete sam često plakala, pa je umeo da mi kaže "Jeki, nemoj toliko da plačeš, presušiće ti oči", započinje Jelena priču o ocu sa osmehom, ali i knedlom u grlu.

foto: Privatna Arhiva

Ne može da se pomiri da njenog tate više nema: Najteže mi je kada slušam njegove pesme (FOTO)

 

Kaže da joj je najteže bilo da vest o Mikijevoj smrti saopšti svojim sinovima, jer su bili vezani za dedu, pa ih je na to dugo pripremala.

 

Nastavak teksta i video snimak pogledajte na sledećoj strani.

 

makonda-tracker