U susret novim uspesima

Željko Joksimović: Sazreo sam uz porodicu

0
Kantautor Željko Joksimović kaže da s nestrpljenjem očekuje početak svoje regionalne turneje Dva sveta i otkriva da su mu najveći pokretač za nove uspehe supruga Jovana i naslednici Mina i Kosta.
foto: Matea Smolčić Seničar, Petar Đorđević
foto: Matea Smolčić Seničar, Petar Đorđević

Pop zvezda Željko Joksimović (44) pred praznike svoje fanove obradovao je velikim projektom Dva sveta, na kojem je radio prethodnih meseci. Zajedno sa Big bendom, muzičar je izmenio aranžmane nekih od najpopularnijih folk, pop i rok pesama ali i nekoliko svojih hitova, a sve to publici će predstaviti na regionalnoj turneji koju je započeo 1. decembra.

 

Joksimović je mnogo truda uložio u stvaranje pesama u novom, modernijem ruhu, a prema sopstvenim rečima, inspiraciju za poslovne uspehe pronalazi u ljubavi svojih najbližih, supruge Jovane (35), naslednice Mine (21) i malenog Koste (2). Željko za Story ponosno govori o novim planovima, ali i značaju stabilne porodice koja je njegova večita inspiracija za ostvarivanje svih životnih ciljeva.

 

Željko Joksimović: Jovana je tek sada shvatila da je harmonija u našem braku evidentna (FOTO)

 

- Emotivna i porodična stabilnost veoma je uticala na moje sazrevanje kao umetnika, kao i iskustvo, ljubav, podrška i sigurnost koju svako od nas oseća sa godinama - kaže popularni kantautor koji je, otkako je pre četiri godine razmenio bračne zavete sa suprugom Jovanom, potpuno drugi čovek, mnogo zreliji i ostvareniji.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

- Neprestano održavam energiju, želju i strast za poslom, jer se ti stvaralački depoi malo lakše prazne, a teže pune kako godine odmiču. Zato se uvek trudim da sam sebe motivišem, da smislim projekte koji će biti izazovni i potpuno me pokrenuti. Tada se najbolje osećam. Inspirišu me porodica, muzika, moja divna publika i njihove reakcije, kao i ljubav koju mi nesebično dele. Ali, tu je i moj tim, saradnici koji idu u korak ispred vremena i uspevaju sve moje ideje da sprovedu u delo i unaprede. Srećan sam što radim i imam tim koji takođe živi san koji se zove muzika – ističe regionalna pop zvezda, a o svom novom projektu kaže:

 

Prvo pojavljivanje na televiziji sa samo četiri godine: Željko Joksimović otkrio ko je zaslužan za njegovu karijeru


- Dva sveta su nešto tako čarobno i ležerno: novo a staro, poznato a neprepoznatljivo. Trudio sam se da osvajam te pesme koje sam birao, jer je čitava draž u tome da one zvuče i isto i drugačije. Prvo sam uradio hit Dva sveta od Tome Zdravkovića i kada sam čuo kako zvuči, znao sam da to nije jedna pesma, već početak jednog novog velikog projekta. Pozvao sam sve saradnike i pustio im numeru, a prema njihovoj reakciji znao sam da ćemo mnogo raditi, puno se umoriti, ali i da ćemo svi skupa veoma uživati. I na kraju toliko smo zadovoljni da jedva čekamo da izađemo pred publiku – kaže Željko i otkriva ko ga je inspirisao na ovakav poslovni poduhvat:


- Sličan projekat uradio je Pol Enka, a moja inspiracija bila je naprosto muzika. Bilo je teško okupiti Big bend kao format, želeo sam da imamo dvadeset muzičara i da svima ovo bude početak. To nije išlo lako, što je još jedan dokaz da kada nešto mnogo želite i na tome puno radite, uspeh neće izostati. Najlakše je reći kako je to preteško, trebalo je okupiti sve te ljude, organizovati probe, izabrati pesme, aranžmane, uigrati se... Verujem da smo uradili sjajnu stvar i da ćemo pamtiti ovu godinu po odličnom projektu – konstatuje muzičar.

 

Željko Joksimović iskreno o svojoj naslednici: Mina nosi breme mog prezimena (FOTO)


S obzirom na to da je i Željkova ćerka Mina odnedavno počela karijeru u svetu umetnosti kao muzički urednik na TV Hram, upravo je ona bila jedan od Željkovih najvećih kritičara.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 


 

- Mina je slušala i pratila razvoj projekta i dopao joj se od samog početka. Sving nije tako uobičajen na ovom podneblju, a ja sam želeo da ga približim mladima, Mini i njenoj generaciji koji više slušaju neke modernije zvuke – objašnjava ponosni otac kojeg u ovom periodu godine prožimaju posebne emocije zbog predstojećih praznika.

 

Neke stvari nemaju cenu: Jovana i Željko Joksimović su ovim potezom pokazali koliko im je važna Kostina budućnost (FOTO)


- Praznici mi bude posebna osećanja, pa sam zbog toga i želeo da ovaj projekat povežem sa Novom godinom. Čitav vizuelni identitet u tom je duhu: leptir-mašne, odela, šampanjac koji ćemo na početku služiti... Radujem se praznicima, mada ih uglavnom provodim radno. Koncerti će biti održavani tokom celom decembra i za mene Nova godina dolazi ranije, ili makar pokloni, jer nema veće radosti nego kada publika pokaže da joj se dopada ono što radite – objašnjava Joksimović koga od 1. do 4. decembra očekuju čak četiri koncerti u Skoplju, potom 6. dva u Nišu, 7. u Beogradu, a 13. i 14. u Zagrebu.
 

foto: Matea Smolčić Seničar, Petar Đorđević

 

( Piše: Maja Jovanović, Izvor: Story )
makonda-tracker