Otvoreno o braku, poslu i planovima

Maja Sar: Suprug mi pruža najveću podršku

0
Dok sa uzbuđenjem iščekuje da njena nova pesma Jednom zauvek ugleda svetlost dana, bosanska pevačica ističe da je u svom životnom partneru Mahiru pronašla sve ono što je tražila i otkriva da li se u njoj probudio majčinski instinkt
foto: Luka Šarac, privatna arhiva
foto: Luka Šarac, privatna arhiva

Pevačica Maja Sarihodžić (35), poznatija kao Maja Sar, svojim talentom i marljivim radom brižljivo je gradila karijeru, a sve što je iskusila na svojoj koži, počev od ljubavi, sreće ili razočaranja, pretočila je u pesme koje su osvojile publiku već na prvo slušanje. Najveću podršku u poslu, ali i privatnom životu, pruža joj suprug Mahir s kojim je u skladnom braku već godinama.

 

- Moj suprug ujedno je i moj prvi saradnik, neko kome verujem i ko veruje u ovo što radim od samog početka. Takva podrška je neprocenjiva. U potpunosti razume moj senzibilitet, što je svakom autoru i izvođaču najvažnije. Mahir je muzički producent sa bogatim iskustvom dužim od 20 godina i taj deo posla njegov je domen. Moj je komponovanje i pisanje stihova, a u našem Long Play Studiju ukrštamo naše kreacije, kada stvaramo zajedničke projekte ili za druge izvođače. Godinama radimo, zajedno smo stasavali, svako na svom polju, s punom podrškom jedno drugom i onome što je naša najveća zajednička ljubav – muzika – kaže pevačica kojoj je rođenje nećakinja ubrzalo odluku da i sama postane majka.

 

- Nikada nisam ni u čemu kalkulisala, pa tako ni u odluci o stvaranju porodice. Vodim se uvek svojim instinktom i intuicijom, kako u muzici tako i u životu. Sviđa mi se uloga tetke, posebno uz moje dve mezimice koje mi pružaju neopisivu radost i ljubav. Tetka je tu da ispuni sve želje – ističe Maja koja je poslednjih nekoliko godina veoma aktivna u kampanjama o svesti i prevenciji ženskih bolesti.

 

foto: Luka Šarac, privatna arhiva

- Nedovoljna i neadekvatna informisanost rađa strah kod žena koje se često boje i prvog pregleda. Poslednjih godina aktivno se radi na podizanju svesti žena o pravovremenim pregledima i prevenciji. Takvu jednu kampanju Moj je život moja pesma zajedno s koleginicama Aleksandrom Radović, Ninom Badrić i Karolinom Gočevom pokrenula sam pre nekoliko godina na nivou regije, sa ciljem da pesmom i učešćem pružimo podršku obolelim ženama i istovremeno pošaljemo poruku da svi moramo biti odgovorniji prema svom zdravlju. Rezultat kampanje bio je porast redovnih pregleda za oko pet odsto, što nije zanemarljiv procenat. Projekat je dobio nagradu Internacionalne lige humanista i Evropske asocijacije za borbu protiv raka, a magazin Story takođe je prepoznao značaj naše akcije i dodelio nam priznanje Story Nagradu za inspirativan potez – objašnjava pevačica koja jedva čeka da publici predstavi svoju novu numeru koju je snimila u Portugalu.

 

- Pesmu Jednom zauvek napisala sam u saradnji sa gitaristom Boškom Jovićem i producentom Mahirom Sarihodžićem, ona ima prizvuk fada, tradicionalne portugalske muzike koja je veoma specifična i zahtevna za izvođenje, tako da smo otišli na lice mesta, u Lisabon, i snimili je s tamošnjim muzičarima kako bi zvučala što vernije. Tom prilikom zabeležili smo i dokumentarne kadrove za video pa jedva čekam da sve to uskoro predstavim publici. Osim toga, sledeće godine spremamo moj prvi koncert u Beogradu i želim da to bude poseban nastup. Zajedno sa desetočlanim bendom i specijalnim gostima predstavićemo koncept koji podrazumeva autorsku muziku, pesme Korake ti znam, Krive reči, Naša ljubav, naša kuća, po kojima me publika uglavnom zna, ali i jedan omaž legendarnim autorima – završava talentovana pevačica.

 

 

makonda-tracker