Prve fotografije naslednika

Živko Živković: Slavlje povodom krštenja sina

0
Golman grčkog fudbalskog kluba Ksanti Živko Živković iskoristio je pauzu kako bi došao u rodno Užice gde je sa suprugom Jelenom upriličio proslavu povodom svetog čina ulaska u hrišćanstvo malenog Najdana kojeg su dobili pre nepuna dva meseca
foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Šarmantni sportista Živko Živković (27) i njegova supruga Jelena Đokić Živković (27) polovinom avgusta postali su roditelji dečaka kome su dali staro srpsko ime Najdan. S obzirom na sportski angažman, golman Ksantija morao je posle samo nekoliko dana nakon što je postao otac da se vrati u Grčku i posveti se obavezama u klubu, pa je kratku pauzu koju je imao početkom oktobra proveo sa svojom porodicom. Ponosni roditelji iskoristili su te dane i kako bi 4. oktobra krstili naslednika u manastiru Rujan koji se nalazi nadomak Užica. Ovom svečanom činu prisustvovala je cela porodica, nakon čega su napravili slavlje. Kum malenom Najdanu bio je Nikola Glišić, dugogodišnju prijatelj poznatog para.

 

Živko Živković: Sinu smo dali ime Najdan
 

U razgovoru za Story, ponosni roditelji podelili su prve utiske o roditeljstvu i svim blagodetima koje ono donosi i ispričali kako podnose razdvojenost.

 

foto: Privatna Arhiva

- Iskoristio sam pauzu koju imam u klubu kako bih došao u Užice na par dana da vidim sina, ali već moram da se vratim u Grčku. Pošto je porodica bila na okupu, odlučili smo da krstimo Najdana. Taj sveti čin obavili smo u manastiru Rujan. Sinčić je malo plakao, s obzirom na to da ima tek mesec i po, pa nije znao šta se oko njega dešava, ali bio je dobar – kaže Živko.

 

Dok koristi svaki trenutak da se posveti detetu, sportista govori o planovima za budućnost, kada će sa suprugom Jelenom i malenim Najdanom živeti na istoj adresi.

 

Živko Živković otkrio kako se osetio kad je saznao da će postati otac
 

- Teško podnosim razdvojenost od porodice, ali to mi je posao. Kad sin još malo očvrsne, on i supruga doći će kod mene. Pridružiće mi se posle Nove godine i preseliti u Grčku, pa ćemo za dalje planove videti, u zavisnosti od toga kako se moja karijera bude razvijala – ističe sportista i dodaje:

 

- Pomažu nam naši roditelji, tako da se za sada uglavnom dobro snalazimo u roditeljskoj ulozi. Ne može da se opiše osećaj dok sam sa svojim detetom, kad ga stavim na grudi, zagrlim, to je nešto najlepše. Polako se privikavam na njega i sada zaista uživamo – emotivno komentariše Živko.

 

Živko Živković i Jelena Đokić: Sudbonosno da na planini

 

Golmanova supruga ne skida osmeh sa lica i naprosto se vidi da joj majčinstvo veoma prija.

 

foto: Privatna Arhiva

- Otkad sam se porodila, mislim da nisam spavala ukupno tri sata, ali to su sve slatke muke. Sin nam je presladak. Dan pre krštenja nije prestajao da se smeje, kao da je znao da se nešto dešava. Biće pravi mali Užičanin veseljak – kaže Jelena i priznaje da nije ni slutila da će se u ulozi majke pronaći bez nekog posebnog privikavanja. Vreme koje provodi sa sinom ona smatra istinskom srećom.

 

- Svaki put iznova se oduševljavam sinovljevim pokretima i smejanjem, to je nešto najlepše. Najslađi mi je kad mi uhvati nos i počne da me gricka, pravi je mali zvrk, ismejem se lepo sa njim. Mislim da će mi s drugim detetom biti lakše, ali će ono verovatno biti još nemirnije – veselo komentariše mlada majka.

 

Pripreme za najbitniju ulogu u životu imala je još tokom školskih dana, kada se na praksi u Medicinskoj školi prvi put susrela s bebama. Upravo zbog toga, nije strahovala od porođaja niti su je proganjale sumnje da li će se dobro snaći kao majka.

 

foto: Privatna Arhiva

- Kada sam se porodila, sve sam prirodno prihvatila, nisam se ničega plašila. Tokom srednje škole imala sam praksu u porodilištu, pa sam znala kako da se ponašam s tek rođenim bebama, što je verovatno i uticalo na moju opuštenost sa sinom. Vidim kod mojih drugarica koje su postale mame da pomalo dramatično shvataju kad beba počne da plače ili slično, ali ja nisam toliko uplašena. Naravno da znam šta sme, a šta ne, ali nemam paniku. Čak su i babe i dede uplašene, niko nije smeo da ga uzme prvih dana, veoma su obazrivi, a Najdan će sigurno biti mali razmaženko od pažnje koju mu svi pružaju – zaključuje Jelena.

 

Jelena i Živko upoznali su se u njihovom rodnom Užicu. Kada su se rodile simpatije, ubrzo su otpočeli emotivnu vezu, a posle dve godine i devet meseci zabavljanja, odlučili su da ozvaniče svoju ljubav. Venčali su se u septembru 2015, a svadbeno veselje upriličili su na Tari. Početkom ove godine saznali su da će postati roditelji, što je unelo neopisivu radost u njihov odnos, a otkad su dobili Najdana, sve u njihovom životu podređeno je upravo njemu.

 

makonda-tracker