Predah u Americi

Andrijana i Dušan Borković: Želimo prinovu!

0
Automobilista Dušan Borković i njegova supruga Andrijana mesec dana uživali su u znamenitostima Njujorka i Los Anđelesa, a po povratku u Srbiju, ovaj par posvetio se pripremama za proslave povodom njegovog rođendana, kao i četvrte godišnjice braka, ali i planovima za proširenje porodice
foto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

Najuspešniji srpski automobilista Dušan Borković (31) zadovoljan je rezultatima koje je postigao u polusezoni, bez obzira na to što je na poslednjoj trci u proletnjem delu šampionata u Sočiju pored novih bodova dobio i kaznu.

 

- Sudska odluka malo me je izbacila iz koloseka, jer ne volim dvostruke aršine. Na trkama u Sočiju često dolazi do skraćivanja staze, što se dešavalo i drugim vozačima. Međutim, mene su kaznili oduzimanjem pete pozicije koju sam osvojio, a samim tim i deset bodova. Iznervirao sam se jer to nije u skladu sa fer-plejom. Ipak, ovo je moja debitantska sezona u svetskoj TCR seriji i sve što mi se dešava doživljavam kao izazov. Za sada učim i trudim se da me ništa ne poremeti previše ili bar ne predugo.

 

Posle Sočija Borković se vratio u Srbiju, a nedugo zatim sa svojom suprugom, nekadašnjom košarkašicom i manekenkom Andrijanom Borković (30), uputio se na zasluženi predah.

 

foto: Privatna arhiva

 

- Pauzu u šampionatu iskoristio sam za radni odmor, pa smo supruga i ja otputovali u Ameriku, gde smo proveli mesec dana. Tamo ima mnogo sjajnih staza na kojima sam obavljao testove i trenirao za nastavak šampionata. Slobodno vreme između treninga koristili smo da obilazimo znamenitosti Los Anđelesa i Njujorka. Obišli smo ostatke Crkve Svetog Save koja je nedavno izgorela u požaru i to je ujedno najlepša i najtužnija uspomena koju smo poneli. Izuzetno sam se potresao, ali s druge strane srce mi je puno kad vidim kako su se Srbi i dobri ljudi širom sveta ujedinili da je rekonstruišu i vrate joj stari sjaj – kaže stameni automobilista, a njegova supruga prepričava susret koji je na nju ostavio poseban utisak:

 

Dušan Borković proslavio prvu godišnjicu braka
 

- Imali smo priliku da se u Los Anđelesu sretnemo sa mojim saigračicama i ženom koja je bila moj trener dok sam bila na fakultetu. Nisam ih videla nekoliko godina i one su izuzetno važan deo mog života. Odmor u Americi bio je fenomenalan, samo me je malo rastužilo to što je Dušan morao ranije da se vrati u Srbiju pa nismo bili skupa za moj trideseti rođendan. Navikla sam da sve godišnjice i značajne datume proslavljamo zajedno. Ne mora to da bude velika proslava, samo je važno da smo nas dvoje zajedno Mnogo mi je nedostajao, ali rođendan smo obeležili prethodno veče i bilo je zaista divno.

 

foto: Privatna arhiva

 

Dušan ističe da je i njemu žao što zbog obaveza nije mogao da bude sa suprugom na njen rođendan, ali kaže da će to nadoknaditi prvom prilikom, možda već 30. septembra kad će njih dvoje obeležiti četvrtu godišnjicu braka. Pre toga, naš automobilista imaće još jedno slavlje i to 16. septembra kada će napuniti 32 godine. Samo dva dana nakon toga očekuje ga trka u Singapuru, prva u jesenjem delu šampionata, a o mogućnosti da trijumfuje i to obeleži slavljem, Dušan kaže:

 

- Ne volim da prognoziram, pogotovo kada ne poznajem stazu. Prvi put voziću na toj stazi u Singapuru i šta da kažem osim da je sve moguće. Planiram da ove sezone sakupljam bodove i upoznajem se sa stazama, ali i novim šampionatom. Nadam se da ću pokupiti nove poene, što je uvek dobar razlog za slavlje, pogotovo u debitantskoj sezoni. Ipak, moj prevashodni cilj na svim trkama jeste da predstavljam svoju zemlju na najbolji mogući način.

 

foto: Privatna arhiva

 

Osim što su posvećeni novim profesionalnim ciljevima, Andrijana i Dušan ne zapostavljaju ni svoj privatni život.

 

Dušan Borković i Andrijana Kerkes: Zavet večne ljubavi

 

- Mi smo u godinama kada se planira proširenje porodice i to je nešto što svakako želimo - kaže bivša košarkašica, a njen suprug dodaje:

 

- Moj najveći san je da postanem otac i siguran sam da će se to uskoro dogoditi. Supruga i ja priželjkujemo nove šampione, a ako me pitate da li bih više voleo da dobijemo dečaka ili devojčicu, zaista ne znam jer mi pol nije važan. Samo znam da će voziti trke, to je sigurno – završava Borković šaljivim tonom.

 

makonda-tracker