Slavlje po tradicionalnim običajima

Luka Milivojević: Maštamo o velikoj porodici

0
Fudbalski reprezentativac Srbije Luka Milivojević i njegova supruga Milica nedavno su upriličili krštenje svog sina u manastiru Denkovac, a potom su taj sveti čin proslavili sa svojim najbližim prijateljima
foto: Profimedia, privatna arhiva
foto: Profimedia, privatna arhiva

Fudbaler reprezentacije Srbije Luka Milivojević (25) i njegova supruga Milica (25) iskoristili su kratak predah koji ovaj sportista ima nakon završetka sezone u Grčkoj da bi došli u Srbiju i zajedno sa porodicom upriličili krštenje sina Mihajla. Ovaj rođeni Kragujevčanin koji već duže vreme živi u Atini zbog angažmana u fudbalskom klubu Olimpijakos, ovaj intimni čin odlučio je da obavi u svom rodnom gradu. Luka i njegova supruga poslednjih godinu dana imali su mnogo razloga za slavlje, jer su pre rođenja sina ozvaničili i svoju dugogodišnju vezu, kada su krajem maja prošle godine sklopili brak i priredili veliku svadbu. Njihova dvogodišnja ćerka Iva bila je glavna zvezda proslave upriličene u znaku crveno-belih motiva, s obzirom na to da je Luka vatreni navijač Crvene zvezde, gde je i igrao pre dve godine. Iako o privatnom životu gotovo nikada nije govorio za medije, u razgovoru za Story ipak je podelio utiske nakon krštenja sina i otkrio koliko ga je osnivanje i proširenje porodice promenilo i dalo mu motiva za nove sportske pobede.

 

- Mihajlo je kršten u manastiru Denkovac, kao i naša ćerka Iva. Tu smo se pre godinu dana venčali i svakome bih bih preporučio da poseti ovu bogomolju. Kum mi je bio moj dugogodišnji saigrač i veliki prijatelj Aleksandar Pantić – kaže Luka i dodaje kako mu je bilo izuzetno važno da se sam čin krštenja obavi po svim tradicionalnim srpskim običajima.

 

foto: Profimedia, privatna arhiva

 

S obzirom na to da je mlad zasnovao porodicu, što je karakteristično za profesionalne sportiste, Milivojević objašnjava koliko mu je porodična stabilnost važna u poslu kojim se bavi.

 

- Porodična atmosfera zaista mi mnogo pomaže jer je u kući sa decom uvek pozitivna energija i akcija zbog koje naprosto zaboravljaš na neke stvari koje se dešavaju i ne idu po planu. Naprosto uživam u vremenu koje provodim sa decom i suprugom. Sada kada imam porodicu, to nosi veliku odgovornost, što znači da kao roditelj moram da budem mnogo ozbiljniji i pažljivi. Mislim da za sada uspevam u tome – kaže poznati sportista.

 

foto: Profimedia, privatna arhiva

 

Podrška supruge Milice s kojom je u vezi još iz tinejdžerskih dana, mnogo mu znači.

 

- Naša ljubav traje još od srednje škole. Bili smo u istom odeljenju, zatim smo počeli da se družimo i postali dobri drugari da bismo kasnije, kada smo se baš upoznali, neplanirano uplovili u vezu. Jednostavno se desilo… Od tada pa do danas konstantno se podržavamo, volimo i uživamo u životu s našim anđelima – ponosno kaže naš fudbalski reprezentativac i dodaje kako bi voleo da u budućnosti ima još dece.

 

foto: Profimedia, privatna arhiva

 

makonda-tracker