Prvo letovanje sa sinom

Srđan Žika Todorović: Na mestu porodičnih uspomena

0

Sa suprugom Anom i jednogodišnjim sinom Dejanom, glumac Srđan Žika Todorović vrele letnje dane provodi na u mestu Bigovo, u porodičnoj kući svog oca i legendarnog umetnika Bore, čija je godišnjica smrti bila sedmog jula

Srđan Žika Todorović, foto: Damir Dervišagić
Srđan Žika Todorović, foto: Damir Dervišagić

 Kada je reč o mestu na kom voli da provede letnje mesece i načini beg od profesionalnih angažmana, istaknuti glumac Srđan Žika Todorović (50) već godinama unazad veran je Crnogorskom primorju. Njegov odlazak u malo ribarsko naselje Bigovo uveliko ima odlike tradicije. Tu boravi u porodičnoj kući svog oca, glumačkog barda Bore Todorovića, koji je preminuo sedmog jula prošle godine. Na mestu koje čuva neizbledive uspomene, tajne, anegdote i dogodovštine porodice Todorović, Srđan ove sezone letuje sa suprugom Anom i sinom Dejanom, čiji su roditelji postali prvog maja 2014. godine.  

- Dejanov dolazak na svet sve nas je usrećio, a roditeljima bih poželeo da sebe, kao i sve nas usreće i jednom devojčicom - rekao je prošle godine za naš magazin popularni Đenka.
 

 


Inače, Jadran i Crna Gora sviraju značajnu notu u životnoj kompoziciji Ane i Žike. Upoznali su se pre više od decenije na Adi Bojani. Ubrzo su se venčali u kući njenih roditelja na Cetinju, u prisustvu nekoliko najbližih prijatelja i kumova. Premda poznat kao umetnik koji izbegava pojavljivanje u medijima, nekadašnji bubnjar kultnog benda EKV, jednog vrelog popodneva u Bigovi, pokazao je dobru volju da se na trenutak umiri ispred objektiva foto-aparata.

 

 

 

 

 



- Sa porodicom se odmaram na moru i tu se baš opuštam. Ne volim da dajem izjave ni intervjue, a još manje da se slikam. Vama svaka čast, hvatate me na prepad, šta da radim - iskreno je odgovorio novinarki dnevnog lista Kurir. Odgovor na to na koji način ispunjava svoju svakodnevicu na primorju, potražili smo od meštana.

 

 

 

 

 



- Žika svako jutro ide u prodavnicu po hleb i ostale namirnice, a onda sedne u jedan restoran pored obale da popije kafu. Popodne njegova supruga ponovo ide u nabavku. On voli da predveče odvede Anu na pečenu ribu. Ovde ga svi znaju i poštuju, oduševljavaju se time što je prirodan i normalan. Ljudi jedva čekaju da mu se obrate, čak ga i stranci prepoznaju i zaustavljaju na ulici - opisao nam je jedan od stanovnika Bigove, gde često boravi i Srđanov kolega Vuk Kostić, sa kojim je delio glavnu ulogu u filmu Apsolutnih sto.

 

 

 

 

 



Todorović ne provodi previše vremena u neposrednoj blizini morske vode. Evidentno je da nije ljubitelj brčkanja, a nije mu blisko ni sunčanje na ležaljci. Ponekad ode da se okupa na nekom skrivenom mestu gde nema meštana i turista, a kad poželi da se rashladi posegne za sladoledom. Naš fotoreporter uslikao ga je kako u šortsu sa militari motivima odlazak da kupi pivo u obližnjoj prodavnici. Napitak od ječma najviše voli da konzumira u svojoj kući.
 
 

 


 
Piše: Stefan Tošović

makonda-tracker