mašta o većoj porodici

Ako bude dečak — usvajaju devojčicu! Poznata Srpkinja započela četvrti proces vantelesne oplodnje

0

Nakon što je podelila svoja prethodna iskustva s VTO, manekenka je otkrila i da je započela novi proces

foto: Instagram
foto: Instagram

Srpska manekenka Ivana Korab početkom prošle godine donela je na svet sina Matea, a nije krila da joj je u tome pomogla vantelesna oplodnja.


Kako sada ističe, ona je ponovo ušla u ovaj proces jer žudi za još jednim detetom, a nada se da će sada postati majka devojčice.


Kako je istakla, ovog puta joj je VTO pada lakše jer je pritisak manji, a svakako očekuje da će zaboraviti sve muke kada u naručje uzme bebu.


Mnogo mi je lakše sada, što se tiče samog pritiska i opterećenja da li će uspeti, ali pošto radimo drugačiju proceduru malo je duži proces. Imala sam desetu anesteziju za dve i po godine, tako da ima svojih loših strana, ali kad dođe bebana sve će to biti zaboravljeno kao i prvi put — istakla je Ivana za Blic.

 

Ivana Korab
foto: Instagram

Ona je otkrila i da bi volela da Mateo dobije sestru, kao i da će svakako usvojiti devojčicu ukoliko bude dobila još jednog sina.


Uvek sam želela da imam i dečaka i devojčicu, ali se svi šale da sam mama za dečake i da će biti opet dečak. Bitno je da sve prođe kako treba, ako bude još jedan dečak usvajam devojčicu i rešili smo — ističe Ivana.

 

Manekenka je sina, inače, dobila iz trećeg pokušaja vantelesne oplodnje. Iako je i u drugom pokušaju zatrudnela, izgubila je bebu, o čemu je pričala bez dlake na jeziku.


Kada sam saznala da sam ostala u drugom stanju bila sam presrećna, na sedmom nebu. Pošto lekari predlažu da se, kako embrion ne bi ispao, leži par dana, otišla sam kod mame i tamo provela neko vreme. Predlog je bio dva, ja sam ležala četiri dana, bukvalno sam ustajala samo da odem do toaleta i da se istuširam. U jednom momentu posetio me je brat sa mlađim sinom i kada sam silazila niz stepenice da ih dočekam niz noge je počela da mi curi krv, poput scene iz nekog horor filma. Toliko mi je bilo teško da sam naricala, nisam mogla da se suzdržim. Mesec dana sam bila kao zombi. Po sedam sati dnevno sam na telefonu igrala neku glupu igricu — priznala je Ivana.

 

Ivana Korab
foto: Instagram

Manekenka kaže i da veruje da je najvažnije verovati da će VTO uspeti i biti hrabar.


Poenta je koliko ti hrabrosti treba da prolaziš kroz sve to, da ne digneš ruke i ne kažeš: “E, okej, nije mi suđeno”. Ne znači da ti nije suđeno, već samo da ti malo više vremena treba, da moraš malo više da se potrudiš — objasnila je ona.

 

Ona ranije nije pričala o vantelesnoj, a jednom prilikom je otkrila da su svi verovali da je srećna dok je prolazila kroz tešku proceduru.

 

To je nešto što sam zadržala za sebe i nisam delila na socijalnim mrežama, iako sam neko ko je tamo vrlo iskren i otvoren po pitanju svega. Ljudi su mi stalno pisali kako izgledam divno i kako sam srećna, i onda sam ja negde želela da to pokažem, i vikala sam: "Ljudi, jednog dana kad bude vreme, ja ću vam ispričati. Nije meni baš sve tako divno." I mislim da me nisu shvatali, mislim da su mislili da imam neki ljubavni problem — istakla je u emisiji RTS Ordinacija.

 

Ivana Korab
foto: Instagram

Nama je tek treća vantelesna oplodnja uspela. To mi je bio jako težak period. I onda kada se sve desilo počela sam da pričam o tome, zašto sto sam videla da je to kod nas tabu. Muškarci su manje muškarci i žene su manje žene ako ne mogu prirodnim putem da ostanu trudne. Lakše je kad imaš neku vrstu podrške, od bilo koga, a kamoli od nekoga ko je to sve prošao i može da ima ista iskustva — iskreno je tada ispričala manekenka.


Ivana je, inače, u braku s muškarcem čiji identitet ne želi da otkriva javnosti.

 

 

makonda-tracker