tužno

SMRT SINA NIKADA NIJE PREBOLEO: Feđa Stojanović je OVAKO pričao o TRAGEDIJI, a evo zašto se POKAJAO jer se venčao MLAD

0

Feđa Stojanović napustio je ovaj svet juče, u 73. godini. Međutim, on je pre nekoliko godina iskusio strašnu tragediju, kada mu je preminuo sin.

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Poznati reditelj Uroš Stojanović preminuo je 2017. godine, iznenada, u 44. godini u Americi.

 

Feđa je govorio da je njihov odnos bio prilično nesvakidašnji, ali pre svega ispunjen emocijama. No, problem je, kako glumac ističe, bio u Uroševoj tvrdoglavosti zasnovanoj na kreativnosti.

 

Bio je ekscentrična osoba, takav je rođen i sve što sam bolovao zbog njega, bolovao sam dok je bio sasvim mali jer sam shvatio da je on takav i da ništa ne pomaže. Imam utisak da mu je moj razvod od njegove majke veoma teško pao i da se sa time nije pomirio do kraja života — ispričao je tada glumac za magazin "Gloria".

 

Poslednjih godina smo kontaktirali isključivo mejlom jer je zabranio da mu telefoniram, i to samo zato što sam ga, po njegovom mišljenju, gnjavio. Devet godina nije dolazio u Srbiju jer se posle filma "Čarlston za Ognjenku" očigledno razočaorao u neke ljude. On je ovde imao fantastične prijatelje, što se potvrdilo i na komemoraciji u Jugoslovenskoj kinoteci, ali bilo je i ljudi koji ga nisu voleli. Kada je krenuo u Ameriku, rekao je da u Srbiju može da se vrati samo u metalnom kovčegu. Nažalost, to se i obistinilo — neutešan je bio glumac.

 

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

 

Kada je govorio o privatnom životu, otkrio je da zbog jednog veoma žali.

 

Ja sam previše rano uplovio u bračne vode, u 25. godini, što se kasnije, kada sam se razveo, i pokazalo greškom. Moj profesor glume mi je tada rekao da sam pogrešio, jer glumci se ne žene tako rano. Mada, ja smatram da to nema veze sa profesijom. Svako treba ući u brak onda kada se smatra spremnim —rekao je za portal Prve Feđa Stojanović.

 

 

makonda-tracker