liče li?

IGRAO JE S HOLIVUDSKIM ZVEZDAMA: Znate li koji zgodni glumac i miljenik žena je rođeni brat Petra Benčine?

0

Šira publika zapazila ga je nakon uloge u popularnoj seriji "Pet"

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Brat Petra Benčine Igor do nedavno nije bio poznat srpskoj javnosti, međutim, njegova uloga Balše Đoga u seriji "Pet", koja se prikazivala na RTS-u ga je vinula u centar medijske pažnje.


Petar i ja smo se još kao mali zarazili glumom. Igrali smo zajedno u pozorištu, a snimamo zajedno i film "Volja sinovljeva". Kada smo brat i ja zajedno na setu, uvek je bitan kompromis i obično uvažavamo onaj predlog čiji je bolji. Često me pitaju ko je bolji glumac  brat ili ja. Nema tu dobar i loš. Jednostavno, gluma nije trka na sto metara. Zato obično kažem da je najbolji glumac naš otac, koji u stvari i nije glumac — ispričao je za Blic TV magazin Igor Benčina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Igor Bencina (@bencinaigor)


Igor je četiri godine stariji od Petra, a glumu je završio u klasi Nebojše Dugalića. Debitovao je u filmu „Karaula“, a šira publika čula je za njega tek nedavno, jer je dosad uglavnom igrao u stranim produkcijama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Igor Bencina (@bencinaigor)

 

— Posebno sam uživao snimajući britansko-francusku kriminalističku seriju „Poslednji panteri“ u Londonu i Srbiji. Pre toga dugo nisam radio, a onda mi se ukazala prilika za ovako veliki projekat, pored ljudi koji su nominovani za Oskara Džona Harda i Samante Morton — izjavio je Benčina svojevremeno.

 

 

makonda-tracker