icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

strašno

"POLICAJCI SU ZAKUCALI NA NAŠA VRATA..." Ognjen Amidžić otvoreno o još uvek nekažnjenom ubistvu oca Zorana

Podeli:

Popularni voditelj prisetio se trenutka kada je saznao da je njegov otac stradao i kada, iako je bio samo dečak, morao da saopšti majci i sestri da mu je tata ubijen

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Otac voditelja Ognjena Amidžića Zoran ubijen je 1991. godine na Baniji u Hrvatskoj, dok je obavljao novinarski zadatak sa kolegama.

 

Na njihov automobil je ispaljeno više od 300 metaka, a voditelj emisije "AmiG šou" se priseća noći kada je saznao za tatinu pogibiju.


U jedan sat posle ponoć policajci su zakucali na naša vrata. Dobili su zadatak od nadređenih da nam jave loše vesti. Saopštili su baš meni. Imao sam samo 16 godina i morao sam da kažem majci i sestri da je tata ubijen ― rekao je Ognjen i dodao:

 

Nedostaje mi tata i znam da bi moj život bio potpuno drugačiji da se to nije desilo. Bio sam tinejdžer kada se to desilo. Mnogo toga je palo na moja leđa, trudio sam se da majci pomažem koliko sam mogao. Maksimalno se žrtvovala za mene i sestru i zato ću biti večno zahvalan.

 

Zoran Amidžič
foto: Printscreen, RTS

Od tog dana je prošlo 29 godina, a ubistvo nikad nije rasvetljeno. Jedini trag na koji je policija naišla u istrazi je to što je nekoliko dana posle ubistva u hrvatskom listu izašla priča napisana na osnovu zabeleški koje je Amidžić nosio u torbici.

 

Sanjam oca i dan-danas iako je prošlo 29 godina. Taj zločin nije rešen i i dalje lebdi u vazduhu. Bilo je nekih tragova i dokaza u istrazi, recimo zabeleške mog oca, koje je u trenutku pogibije imao u robi, očigledno su nekako došle do hrvatskih novinara. To je bio najopipljiviji trag koji je mogao da se prati tada, ali od toga nije blo ništa. Mislim da je i nemoguće otkriti posle toliko godina ko je počinilac, ali je jasno kao dan da su to uradile hrvatske vojne snage, tu nema filozofije.

 

Ognjen Amidćić je rekao da su se strašne stvari dešavale i posle toga.

 

Moja rukometna ekipa i ja smo tada osvanuli u hrvatskim novinama kao "mladi četnici koji su regrutovani", a imali smo tek 15 ili 16 godina.

 

 

Inicijalizacija u toku...