TEŠKA BITKA

HRANI SE POMOĆU SONDE, MESECIMA GA NIJE NI VIDELA: Nadežda Biljić otkrila potresne detalje u vezi sa svojom bebom

1

Pevačica Nadežda Biljić poslednjih šest meseci prolazi kroz pravu životnu dramu, boreći se za život prevremeno rođenog sina Longa.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Folkerka je 12. marta rodila dete posle hitnog carskog reza. Lekari su dali sve od sebe da spasu nejakog dečaka koji je imao samo kilogram i 300 grama.

 

Maleni Longo danas nije životno ugrožen, ali ga Nadežda i dalje hrani pomoću sonde.

 

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Proživela sam pravi pakao otkako sam se porodila. Tu bol i tugu ne bih poželela ni najgorem neprijatelju. Lekari su morali hitno da me porode u 31. nedelji trudnoće jer mi je šećer bio 26. Uradili su mi carski rez usred pandemije koronavirusa. Četiri meseca smo bili odvojeni od sina. Nismo mogli da ga vidimo ni ja, a ni Toma. Morala sam da sedim kod kuće dok je moja beba bila u bolnici sama, bez mene. Prvi put sam ga ugledala tek kada je završeno vanredno stanje. Gledala sam ga preko stakla, a srce mi se slamalo. Možete li vi da zamislite tu muku i bol. Prolila sam more suza ― priseća se Nadežda, koja ni sada ne može da se uzdrži od plakanja.

 

― Hranim ga i dalje na sondu. Ima nezreo jednjak, ne može samostalno da guta i zato se hrani na sondu. Cevčice mu idu od nosa do želuca i mi u njih špricem ubacujemo mleko. Borac je on moj mali! Nedavno je napunio šest meseci, a ima samo četiri kilograma i 30 grama. Naglašavam i tih 30 grama jer sam zahvalna Bogu na svakom gramu koji dobije. Iako je njegova kilaža mala, doktori smatraju da lepo napreduje i da je živahna beba.

 

Nastavak njene priče na sledećoj strani.

 

makonda-tracker