godinama su zajedno

„TU SVAKO IDE NA SVOJU STRANU”: Nina Kolundžija otkrila kako je biti u braku s kolegom i sve o njihovom malom rivalstvu

0

Jedna od retkih dama u sportskom novinarstvu zabeležila je mnogo uspeha u karijeri, a proteklih nekoliko godina na privatnom planu živi pravu bajku

foto: Instagram
foto: Instagram

Nina Kolundžija je jedna od retkih žena u Srbiji koja može da se pohvali titulom vičnog sportskog novinara, međutim, ne krije da se na početku karijere susretala s predrasudama.

 

Kada je reč o redakciji i kolegama, nisam, ali zanimljivo je, kad sam došla na B92, u tom trenutku sam bila prvi sportski novinar i prezenter. Međutim, nikada nisam osetila to kod kolega u smislu “Ona je žensko, nemoj da radi fudbal” ili slično. Ali dešavalo mi se od običnih prolaznika da me pitaju “Je l’ ti to moraš da radiš ili to želiš”, ili, kao, “Je l’ to bila neka raspodela pa si morala tu da upadneš”. Isto kod sportista nisam osetila nikakve predrasude — ističe Nina.

 

 

Inače, ona je kroz posao pronašla i ljubav, a godinama je u skladnom braku sa svojim kolegom sportskim novinarom Aleksom Gutovićem. Kako je objasnila, oni su jednog drugom velika podrška, ali ima i sitnih čarki...

 

O, da, imamo sukob mišljenja, navijamo za suprotne klubove, pa su tu varnice. Ali njega uvek prvo pitam za mišljenje šta god da radim. Kad se pripremam za intervju, i dan-danas njega prvo pitam i daje mi najbolje sugestije. Čak imamo našu internu foru da se igramo kviza ko koliko zna i onda on mene najčešće ispituje a je l’ znaš ko je dao gol tu i tad, za koji klub je igrao ovaj sportista i slično — objašnjava Nina, i kroz osmeh dodaje kako izgleda kada Partizan i Zvezda igraju derbi:

 

Derbi ne gledamo u istom stanu, tu svako ide na svoju stranu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Kolundzija (@ninakolundzija) on

 

Par je, inače, pre dve godine dobio sina Luku, koji prepoznaje mamu na ekranu.

 

Ma, nema pojma. Vidi me na televiziji i kaže mama priča i to je to. Ali zna da prebaci na moj kanal, pošto dira daljinski, zna to jedno dugme i onda kaže ovo je mamin kanal — kaže Nina.

 

 

makonda-tracker