sad je sve jasno

MIRKA VASILJEVIĆ DETALJNO OBJASNILA ŠTA NJENA SPORNA IZJAVA ZNAČI: Nisam nikako mislila da žene treba da trpe nasilje i postanu neko ko nema stav u životu!

8

Glumica je iscrpno ispričala šta je bila poenta i cilj njene izjave da žena treba da zna da zaćuti.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Još uvek se nije stišala vatra povodom izjava Mirke Vasiljević o vaspitavanju ćerke, ali sada je ona detaljno objasnila na šta je tačno mislila kada je to izjavila.

 

- Ja kada sam to rekla nisam nikako mislila da žene treba da trpe niti nasilje, niti da postanu neko ko nema svoj stav i ko nema svoj cilj i viziju u životu, niti da treba da bude potčinjena nekom drugom, jer prvo moj život to demantuje, jer sam ja već kao dete bila puštena da izaberem šta ću biti u životu i nije mi bilo nametnuto nešto čime se porodica bavi ili šta oni smatraju da je za mene. Čak je moja porodice okrenuta potpuno ka prirodnim naukama, a podržali su mene u nečemu što nema veze sa prirodnim naukama, a to je umetnost.

 

- Ja potpuno živim slobodno, slobodno u smislu kao neko ko sme da kaže svoj stav među svojim prijateljima, među svojom porodicom, među svojom širom familijom i to me je negde dovelo do ovoga danas, jer sam potpuno drugačija od najuže svoje porodice još od kad sam bila mala, jer sam uvek bila neko ko voli umetnost, ko voli javne nastupe, za razliku od njih - priča Mirka.

 

foto: Dragana Udovičić

Koliko god žene danas bile samostalne, muškarci se drugačije gledaju na poslu od žena, jači su. Prosto, zato se i kaže "jača polovina" za muškarce, tako da muškarcu u nekoj meri treba da se dozvoli da bude muškarac, jer ljudi koji su sa Balkana, mi živimo, jelte, na Balkanu, a muškarci - koliko god oni bili ovovremenski - imaju ta neka iskonska načela u sebi i ne vole da žena bude baš potpuno ta koja vodi glavnu reč, nego da se zna kada oni vode glavnu reč, a kada dozvole da to bude žena. Isto tako i mi treba da znamo kao žene kada treba svoje stavove i svoje stvari maksimalno da guramo i forsiramo, a kada treba da povučemo ručnu i da muškarcu pustimo da bude muškarac, jer to je odnos dvoje ljudi, neko mora u nekom momentu da dominira. Nije dobro da uvek jedna strana dominira - priča Mirka.

 

- Kada sam rekla da prećuti, nisam mislila da prećuti doveka, nego sam mislila da možda u tom momentu malo svoj jezik koriguje, pošto smo mi žene uglavnom onako brže i rečitije, da znaju kad treba da zaćute u tom trenutku i da nađu trenutak da to nešto što im ne odgovara, što je problem, što im smeta i što misle da narušava porodicu, da onda iznese, jer će dobiti mnogo bolji efekat - kaže Mirka koja je navela i primer jedne situacije kad žena treba da "prećuti".

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker