NEOBIČNO VASPITANJE

PRE GODINU DANA ISPISALA SINA IZ ŠKOLE I ŠOKIRALA SVE: Elena Karić je danas PREZADOVOLJNA svojom odlukom, a evo i zašto (FOTO)

1

Nimalo se nije pokajala što njen mezimac više ne ide u klasičnu školu

foto: Miloš Nadaždin
foto: Miloš Nadaždin

Dizajnerka enterijera Elena Karić Karaman svojevremeno je šokirala mnoge kada je rekla da je tada 12-godišnjeg sina Simona ispisala iz škole i preusmerila ga na kućno vaspitanje.

 

Ipak, ona i njen suprug su na kraju odlučili da Simon koji danas ima 13 godina, vreme provodi u prirodi i upiše "zelenu školu".

 

Kako mu je tamo, objasnila je u jednoj poruci na Instagramu.

 

- Tako smo srećni i ponosni što smo deo ove inspirativne zajednice. Prošle godine smo započeli ovu neverovatnu avanturu i ušli u najzeleniju školu na Zemlji... Uz visoke akademske standarde, škola se takođe fokusira na održivost i kreativnost u okviru svog nastavnog plana i programa. Nema ocene do srednje škole: "Mi ne pravimo robote od dece", kako mi je jednom rekao neverovatni Pak Sal, direktor škole. "Želimo da budu kreativni"... Želim da sva deca na ovoj neverovatnoj planeti imaju mogućnost da rastu i uče u takvom okruženju - napisala je Elena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elena Karaman Karic (@elena.karamankaric) on

 

Podsetimo, ona je prošle godine objasnila zašto je sina ispisala iz škole:

 

- Obrazovanje kod kuće je najbolja odluka koju sam ikad donela. Umesto da sedi satima u školskim klupama, naša učionica je tamo gde smo mi- u štali, u šumi, kraj vatre sa domorocima. Postoji li šta bolje od mogućnosti da budete divlji i slobodni, da vas odgajaju da budete ono što zaista jeste - ističe Elena.

 

 

makonda-tracker