život sa decom

MUDROST ČESTO DOLAZI I OD NAŠIH NAJMLAĐIH: Jelena Đoković ispričala kakvu važnu lekciju je naučila od svoje ćerkice Tare

0

Novakova supruga je iskreno progovorila o svojoj deci, uz koju svakog dana nauči nešto novo.

jelena đoković
jelena đokovićfoto: Profimedia

Jelena Đoković je za "Story" ispričala kako doživljava odrastanje svoje dece, odnosno, na koji način posmatra određene sukobe do kojih neminovno dolazi u njihovim godinama.

 

Naime, kako je Jelena mama dečaka Stefana i devojčice Tare, primetila je da njena ćerka do pre određenog vremena nije imala nikakvu reakciju kada joj brat ne bi dozvolio da uđe u njegovu sobu i igra se njegovim igračkama. Tara bi se u takvim situacijama jednostavno okrenula i potražila drugu zanimaciju.

 

Jelenu je to rastuživalo, te je pokušavala da ubedi malog Stefana kako prema sestri treba da bude nežniji, kao i da njih dvoje treba da dele stvari. 

 

Kasnije bi svoja razmišljanja delila sa roditeljima i Novakom, a bila je oduševljena Tarinom mudrošću deteta. Naime, kako je bila svesna da ne može da natera brata da joj da nešto, ona bi prihvatila njegovu reakciju, ne primajući je suviše k srcu. Dete zna da se igra sa svojim bratom u mnogim drugim trenucima, pa je, naprosto, nastavila dalje, bez suvišnih reakcija. 

 

Potom, Jelena je zaključila da mi odrasli to ne umemo. Međutim, mala Tara je, u međuvremenu, počela da drugačije ispoljava emocije, kroz plač i vikanje na brata, ali i to je sastavni deo odrastanja.

 

 

 

makonda-tracker