Glossy PRIČA NEDELJE

Marko Kešelj otkrio sve detalje krštenja sina Nenada u manastiru Dečani: Ovo je poseban osećaj za roditelja!

0

Košarkaš Crvene zvezde i njegova nevenčana supruga Jovana Petković svog devetomesečnog naslednika Nenada uveli su u hrišćanstvo u manastiru Dečani, a za kuma su odabrali dugogodišnjeg prijatelja Miroslava Raduljicu

foto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

Košarkaš Crvene zvezde Marko Kešelj (30) i njegova nevenčana supruga Jovana Petković 23. juna krstili su svog devetomesečnog sina Nenada u manastiru Dečani na Kosovu i Metohiji. Sportista je u ime dugogodišnjeg iskrenog prijateljstva za kuma odabrao svog kolegu Miroslava Raduljicu, koji je tokom svetog čina sve vreme držao mališana u naručju. Posle obreda u manastiru, krštenje su proslavili svečanim ručkom u društvu najbližih.

 

- Bilo je prelepo, osim što nas je u putu malo omela kiša. U Dečanima smo lepo dočekani i sve je bilo baš kako treba - počinje priču Marko i otkriva zbog čega se odlučio da dete krsti na svetoj srpskoj zemlji.

 

foto: Privatna Arhiva

- Prethodnih nekoliko godina obilazio sam dosta manastira. Bio sam na Svetoj gori, ali i u svim manastirima na Kosovu i Metohiji. Dečani su na mene ostavili izuzetno snažan utisak, pa sam još tada rekao sebi da kada budem imao dete i kada bude došlo vreme da se krsti, to će biti upravo na tom svetom mestu. Supruga i ja nismo želeli krštenje sa mnogo zvanica, već intimno, pa su s nama bili samo najbliža rodbina, kum, roditelji, braća i sestre. Krštenje je prelep čin i poseban je osećaj za roditelja kada krsti svoje dete - nastavlja košarkaš i otkriva da je postao mnogo odgovorniji otkad je postao otac.

 

- Svaki dan s decom je novi izazov, usput učim kakav otac treba da budem. To je velika odgovornost, ali i ogromno uživanje. Bio sam prestravljen kada je Nenad trebalo da dođe na svet, jer nisam znao šta me čeka, ali sada već mogu da kažem da odrastamo zajedno. Jovana je konstantno uz njega i na tome joj svaka čast. Ja sam tokom sezone često bio odsutan od kuće, pa tek sad, kad se liga završila, imam više vremena za porodicu i shvatam koliko ima obaveza i odgovornosti oko deteta. Inače, mi smo obična porodica koja funkcioniše kao i svi obični ljudi. Jovana i ja uživamo u malim stvarima sa našim sinom, volimo da izađemo negde na ručak i u šetnju. Ono što osećam jeste da sve vreme koje imam želim da provedem uz njih dvoje - zaključuje Marko, kojem je razlog više za slavlje i uspešna sezona u dresu Crvene zvezde, dok je Jovana u svojoj dizajnerskoj karijeri napravila značajan pomak, nakon što je na reviji u okviru jubilarnog 10. Srbija Fešn vika predstavila novu kolekciju.

 

Magazin Glossy - svake srede uz dnevni list Kurir

foto: glossy

 

makonda-tracker