Odgovorno roditeljstvo

Za dete samo najbolje: Ana i Rasta odlučili da ćerkicu hrane POSEBNOM hranom

0

Pevačica Ana Nikolić i njen suprug Rasta, odlučili su da kćerkici daju samo organsku hranu a da kasnije i kupe zemlju gde bi sami proizvodili hranu za celu porodicu.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

 

Poznati estradni par Ana Nikolić i Rasta odlučili su da za svoju kćerku Taru kupuju samo posebnu hranu iz različitih sela iz Srbije. Ana je otišla i korak dalje i u dogovoru sa suprugom, takođe rešila da kupi manji plac i da unajmi radnike koji će uzgajati tu vrstu hrane za čitavu porodicu.

 

Kako prenosi Blic, Ana je na tu ideju došla čitajući literaturu o ishrani dece posle porođaja i mada se porodica protivila, istrajala je u tome i uz podršku Raste sprovela tu ideju u delo. Neimenovani član porodice Nikolić je tim povodom izjavio:

 

Pre rođenja ćerke Ana je mnogo čitala o organskoj hrani i njenoj primeni kod beba. U razgovoru sa Rastom donela je odluku da krene sa primenom ovog režima ishrane, što je u prvom trenutku izazvalo zaprepašćenje kod porodice. Kako su dani odmicali, ćerka je sve bolje prihvatala ovaj režim ishrane, a pevačica se pretvorila u pravu domaćicu koja je sve pravila po receptima koje je dobila od nutricionista. Tako je one standardne kašice za decu zamenila organskim, jer je isključivo time želela da hrani dete. Pošto veliki broj organskog voća i povrća nije mogla da nađe u Beogradu, Ana je svojim autom obilazila sela po Srbiji gde je kupovala sve ono što joj je potrebno za pripremu jela"

 

A post shared by ANA NIKOLIĆ (@ananikolicofficial) on

Ana Nikolić planira da organska hrana bude osnova Tarine ishrane. Pošto  i sama želi da se hrani zdravo i poznato je da je držala duge dijete, ona je već počela da traži lokaciju za plac ili manju farmu gde bi se mogla uzgajati ovakva vrsta hrane ali se i angažovala da nađe potrebne radnike.

 

Izvor Blica je o tome rekao:

 

Dok Rasta nastupa, Ana obilazi sela u Srbiji gde od uzgajivača kupuje sve, a pošto se umorila, obezbediće nekoliko hektara placa na kojem će uzgajati organsku hranu, a onda će imati obavezu samo da odlazi i preuzima sirove proizvode. Ima nameru da unajmi nekoliko ljudi koji će voditi čitav plac i uzgajati organske proizvode na njemu. To radi zato što želi da se Tara hrani najboljim proizvodima iz prirode, a kako u Srbiji još nije u potpunosti zastupljena ova grana ishrane, Ana smatra da je najbolje da se sama pobrine za sve"

 

A post shared by ANA NIKOLIĆ (@ananikolicofficial) on

Ana i Rasta se ovim povodom nisu oglašavali. Ipak, zanimljivo je da sve više poznatih počinje da prati trend zdrave ishrane, da kupuje isključivo  organsku hranu a pojedinci, kao što su glumci  Nikola Kojo i Nenad Jezdić su se preselili sa porodicama na selo u želji da žive drugačijim životom, daleko od stresa urbane civilizacije. Od poznatih su se ipak još samo Sloboda i Vojin Ćetković, odlučili da sami proizvode zdravu hranu za svoje potrebe. Glumački par je, naime, u selu Čortanovci zasadio nekoliko ari na kojima uzgajaju voće i povrće. Primer Ane i Raste će možda podstaći i neke od njihovih kolega da se i sami upuste u proizvodnju organske hrane.

 

 

makonda-tracker