Glosy PRIČA NEDELJE

Emina Jahović iskreno o svemu: Bez ljubavi nema ni braka

2

Nakon što je sa suprugom Mustafom Sandalom proslavila bračni jubilej četvorodnevnim odmorom u Londonu, pop pevačica je došla u Beograd, gde je promovisala novi album

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Za pop pevačicu Eminu Jahović Sandal (38) januar je po tradiciji mesec rezervisan za praznovanje. Nakon Nove godine uvek sledi i obeležavanje godišnjice braka sa suprugom, Mustafom Sandalom (49), a partneri tog 13. januara slave i svoje rođendane, s obzirom na to da je turski pevač rođen 11, a Emina 15. januara. Za razliku od prethodnih godina, kada je tog dana pravila gala proslave, pevačica je odlučila da ova godišnjica, s obzirom na to da je jubilarna, bude drugačija. Poznati supružnici častili su sebe putovanjem u London.

 

- Januar je mesec kada slavimo sve bitne stvari u naše životu, ako izuzmemo rođendane naših sinova. Venčali smo se tačno u danu koji je između naših rođendana, pa kada se sve to lepo složi, imamo veoma mnogo povoda za slavlje. Ovoga puta Mustafa i ja smo bili zajedno u Londonu i priveli četiri dana uživajući u britanskoj prestonici. Otputovali smo bez dece i bilo nam je izuzetno lepo. Oboje volimo da putujemo, a budući da smo oboje fascinirani Londonom, ovo putovanje nam je i te kako prijalo. Šetali smo, obilazili tamošnje znamenitosti i uživali u restoranima - otkriva Emina, koja priznaje da se dosta toga promenilo otkako se udala za Mustafu, ali jedno ne.


- Ljubav. Mi se menjamo, naš brak takođe doživljava promene, ali ljubav ne. Deca rastu, postaju zrelija i čini mi se da ima sve više odgovornosti kako oni napreduju. Mada, ljubav je relativna stvar, jer bez nje nema ni braka. U to čvrsto verujem. Nakon svog iskustva, ne bih rekla da postoji neki poseban recept za uspeh braka osim poštovanja i ljubavi. Ali u svakom odnosu ove vrste mora da postoji i kompromis. Nekad malo popustim ja, nekad malo popusti Mustafa, ali tako je uglavnom kod svih parova - priznaje pevačica, posebno ponosna na svoje naslednike Jamana i Javuza.

foto: Dragan Kadić


- Moja deca su zaista poslušna. Mustafa je dobar otac, autoritativan, ali i popustljiv kad treba. Sinove vaspitavamo da vole sve ljude, nacije, da budu kosmopolite, da ne dele ljude po veroispovesti i boji kože, već da izrastu u otvorene i iskrene ljude, da budu dobra braća, prijatelji, drugovi i džentlmeni, što je meni veoma važno. Recimo, njih dvojica obožavaju da sa mnom idu u nabavku. Kada se vraćamo kući iz marketa, obavezno oni nose kese s namirnicama. Jednom prilikom Jamana sam toliko opteretila kesama da mi je komšinica rekla: "Kako može toliko da nosi". Objasnila sam joj da moj sin uživa dok pomaže majci i da će na taj način jednog dana da izraste u ozbiljnog muškarca koji će znati kako treba da se ponaša - smatra Emina.

 

Inače, pevačica je prošle nedelje boravila u Beogradu, gde je upriličila promociju svog novog albuma "Dalje".


- Prezadovoljna sam time kako je proteklo promovisanje novih pesama. Publika je odlično reagovala, zbog čega sam veoma sam ponosna. Sada je vreme za odmor. Ja idem u Austriju, a Mustafa je već sa sinovima na jednoj planini u Turskoj. Po povratku on ima obaveze oko promocije svojih pesama, a ja ću da uživam sa decom - završava Emina.

 

 

makonda-tracker