Ljubavna priča

Njihove emocije nisu nestale ni nakon razvoda: Reljina mama je 18 godina bila u braku sa ovim glumcem (FOTO)

0
Retki znaju, a mnogu su i zaboravili da je majka repera bila u braku 18 godina sa istaknutim glumcem, koji je o njoj najlepšim rečima govori do poslednjeg trenutka
foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Vest da je majka istaknutog repera Relje Popovića preminula neprijatno je iznenadila javnost, kako zbog toga što niko nije znao da se reperova majka bori sa teškom bolešću, tako i zbog činjenice da se radi o Zoji Begoli, legendi srpske umetnosti, prvog soliste baleta, pedagu klasičnog baleta, repetitoru u Narodnom pozorištu i baletskoj školi Lujo Davičo, profesoru, prevodiocu i izdavaču.

 

Iako je javnosti poznato da je Reljin otac preminuo kada je reper imao samo dve godine, malo njih zna da je Zoja bila 18 godina u braku sa glumcem, scenaristom i pedagogom Farukom Begolijem.

 

Sahranjena Zoja Begoli: Vesna i Nikolija tešile Relju u stravičnom trenutku (FOTO)

 

Nastavak teksta i fotografije pogledajte na narednoj strani...

 

 


Begoli, rodom iz istaknute pećke porodice, završio je studije glume u Beogradu i igrao je u više od 70 filmova raznih metraža i žanrova i bio jedan od najpopularnijih glumaca u bivšoj Jugoslaviji.

 

foto: Promo

Poslednji put Faruk Begoli zaigrao je u jednom srpskom filmu 1992, u „Bulevaru revolucije“ Vladimira Blaževskog, kada se iz Beograda vratio u Prištinu i skoro sasvim posvetio pedagoškom radu.

 

Nikada se nije hvalio svojim poreklom: Tek pošto je Relja Popović izgubio majku, javnost saznala da je on sin velike zvezde (FOTO)

 

Begoli je preminuo u Prištini 23. avgusta 2007. u 63. godini.

 

Mnogi kažu da je ljubav između Zoje i Faruka bila jaka i za ceo život, a on je

o njoj govorio najlepšim rečima : Bio sam bogat tom ljubavlju, bogat tom ženom.

 

Nastavak teksta i fotografije pogledajte na narednoj strani...

 

 

U jednom intervjuu rekao je:

 

- Više ne govorim o ljubavima jer je postojala jedna prava ljubav i brak. Bili smo 18 godina zajedno. Mislim da je balerina i do danas zadržala moje prezime. Kad se završilo, završilo se, nažalost. Ostali smo prijatelji. Čujemo se telefonom povremeno. Najviše smo se čuli tokom rata. Kad smo shvatili da smo dobro, i ona i ja, sve ređe i ređe smo se čuli. Bogat sam tom ljubavlju, bogat sam tom ženom. Zahvalan sam joj što mi je pružila jedno saznanje, divnu ljubav, brak, divno druženje i divan deo života.


U životu je prečesto tugovao: Relja Popović sa samo 27 godina doživeo 4 teške tragedije - i uvek ostajao hrabar i jak

foto: Privatna Arhiva, Printscreen

Uprkos činjenici da su se rastala nakon 18 godina braka, verujemo da sećanje na njihovu ljubav nikada neće izbledeti, jer neke ljubavi nastavljaju da traju i nakon kraja.

 

makonda-tracker