život piše (ne)verovatne drame

Špijunska priča s ljubavnim obrtom: Volela je Fidela Kastra više nego ikoga pre, ali se sudbina surovo poigrala s njima

0
Marita Lorenc, koja je sredinom prošlog veka radila za američku agenciju CIA, otkrila je predstavnicima medija priču koja je za nekoliko sati postala tema dana u svetu!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nekoliko dana nakon smrti Fidela Kastra, vođe Kubanske revolucije, u medijima se pojavljuje sve više svedočenja o njemu i njegovom intrigantnom životu, a među onima koji su se oglasili je i njegova bivša ljubavnica Ilona Marita Lorenc.

 

San tinejdžerki, inspiracija modnih kreatora: Nikada nećete pogoditi čiji je ovo unuk! (FOTO)

 

Sedamdesetsedmogodišnja penzionerka, nekada agentkinja američke agencije CIA, otkrila je u ekskluzivnoj ispovesti za Radar Online da je 1959. godine, kao 19-godišnjakinja, mesec dana nakon Revolucije, stigla u Havanu na brodu MS Berlin.

 

Ona je privukla pažnju Fidela Kastra, a i on se njoj odmah dopao.

 

foto: Profimedia

Pre svega, bila sam veoma mlada, a Fidel je bio visok i zgodan", priseća se Marita. "Privukao me je čim sam ga ugledala. Poljubili smo se između dvaju čamaca za spasavanje... Bila sam potpuno zaljubljena."

Nakon nekoliko telefonskih razgovora, Marita se vratila na Kubu, piše RadarOnline, i uselila u Kastrov penthaus. Nekoliko sedmica kasnije bila je u drugom stanju.

 

Telohranitelj otkrio potresne detalje priče zbog koje je svet plakao: Evo šta je Džeki Kenedi uradila odmah nakon sahrane svog supruga

 

Međutim, u sedmom mesecu trudnoće, Lorencova tvrdi da ju je CIA otrovala i da je njena trudnoća prekinuta, a potom se vratila u Njujork kako bi se oporavila. Marita tvrdi da se jednog jutra probudila okružena agentima američkih agencija CIA i FBI i da su oni krivili Fidela za smrt njihovog nerođenog deteta.

 

 

foto: Profimedia

Ubedili su je da se vrati Kastru i otkruje ga arsenikom", navodi ovaj portal. "Želeli su da ga 'neutrališu', da ga eliminišu jer je bio komunista i infiltrirao komuniste u Sjedinjene Američke Države", tvrdi Marita.

Merilin Monro saopštila Džeki Kenedi da će je suprug ostaviti zbog nje: Odgovor prve dame Amerike još se prepričava!

 

Ona dodaje da je navodno pristala da ubije svog bivšeg ljubavnika, ali da se uplašila da će joj na aerodromu u Havani pronaći otrov u prtljagu, zbog čega je pilule stavila u kremu. One su se dezintegrisale i Marita je, navodno, ostala bez oružja.

Bila sam mlada", kaže Marita. "Plakala sam zbog svega toga. Plakala sam jer sam volela Fidela, izgubila ga i uopšte se našla u toj poziciji."

foto: Profimedia

Međutim, njena ljubavna priča se tu nije završila. Kako ona dalje tvrdi, kada se 1981. godine vratila na Kubu, Kastro ju je upoznao s mladićem po imenu Andre koji je, zapravo, bio - njihov sin!

 

Prerana smrt ih je razdvojila, ali nije ugasila ljubav: Najtragičnije priče u svetu poznatih (FOTO)

Sve je u redu s bebom. Beba je sada veliki dečak", navodno joj je Kastro rekao na engleskom jeziku.

Ona dalje tvrdi da je u tom trenutku pala na kolena i zamolila Fidela da odvede sina sa sobom, ali joj to Fidel nije dopustio jer je navodno verovao da je i njegov život ugrožen.

 

 

makonda-tracker