DESETOGODIŠNJICA LJUBAVI

Nemanja Vidić: Proslava samo za najbliže

0
Od kada je u januaru ove godine otišao u fudbalsku penziju, proslavljeni sportista Nemanja Vidić posvećen je porodici i polaganju ispita za trenera, a sredinom jula priredio je slavlje povodom decenije braka sa suprugom Anom
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Naš proslavljeni fudbaler Nemanja Vidić (35) 15. jula 2006. zakleo se na večnu ljubav svojoj tadašnjoj devojci Ani (35) i od tada uživaju u srećnom braku. Supružnici su želeli da se venčaju u prisustvu uskog kruga prijatelja, a svečanu proslavu organizovali su na Zlatiboru. S obzirom na to da je Nemanja rodom iz Užica, odabir ove planine za mesto venčanja bio je očekivan, a iako su mnogi spekulisali da je tadašnja studentkinja ekonomije rodom iz istog mesta, kasnije se ispostavilo da je ona iz Prištine, ali da se cela njena porodica silom prilika preselila u Podgoricu. Baš kao i tada, kada su na proslavili venčanja bili samo njihovi bliski prijatelji i kum, fudbaler Nenad Lalatović, tako su i ove godine u intimnom okruženju obeležili deceniju braka. Nemanja i Ana imaju trojicu sinova, Luku, Stefana i Petra, koji su oduvek bili centar roditeljske pažnje. Dečaci su veći deo svog odrastanja proveli u Mančesteru, gde je Nemanja imao uspešnu karijeru, a iako se nikada nisu sasvim navikli na život u Velikoj Britaniji, uvek su pronalazili lepe stvari u toj zemlji.

 

Nemanja Vidić: Poštenje je važnije od novca
 

- Nisam Englez, ali navikao sam se na lokalni način života i zaista uživam u Mančesteru, u kom inače nemam mnogo slobodnog vremena. Kada nemam obaveze prema klubu, vreme provodim sa svojom porodicom. Ponekad nam prijatelji dođu u posetu, ali moja porodica i ja živimo povučeno. Ne idem na ekstravagantna mesta i ne eksponiram se previše. Moj život zaista je veoma normalan i odvija se na relaciji stadion–restoran–dom – poverio se Nemanja na internet stranici svog kluba, a kasnije je otkrio i da njegova supruga ne gaji simpatije prema životu na Ostrvu.

 

- Moja supruga Ana nesrećna je zbog života u Mančesteru, ali neću se predomisliti zato što sam zadovoljan Junajtedovim ambicijama za narednu sezonu – otkrio je svojevremeno u intervjuu za britanski San.

S obzirom na to da se u januaru ove godine nakon uspešne sezone u Interu penzionisao i da se više ne bavi aktivno fudbalom, odlučio je da upiše trenersku školu u Srbiji i baš zbog toga boravi češće u našoj prestonici nego ranije. To je prilika da se vidi sa svim prijateljima, ali i da se posveti polaganju ispita kako bi dobio licencu.

 

foto: Profimedia

 

- Ni ranije mi nije bilo prijatno kada sam morao da letim, ali sada se taj problem baš pogoršao. Moja supruga Ana ne podnosi avion, a pošto u poslednje vreme često putujem s njom, navukao sam žestok strah. Iskreno se divim ser Bobiju Čarltonu koji je preživeo užasnu avionsku nesreću, onu čuvenu u Minhenu kada se Mančesterov tim vraćao iz Beograda, ali nema strah od letenja. To može samo hrabar čovek – priznao je Vidić britanskim novinarima i otkrio da je engleski jezik savladao gledajući čuvenu seriju Mućke. Karakteristike koje su nekada krasile ovog fudbalera na terenu – posvećenost, odgovornost i istrajnost – odlikuju ga i danas, kada se kao budući trener bori s novim izazovima.

 

Nemanja Vidić: U susret životu na novoj adresi

 

foto: Profimedia

 

- Mućke su moja omiljena serija i nikada nisam gledao ništa smešnije. Zahvaljujući Del Boju i Rodniju, uspeo sam da naučim neke osnovne stvari iz engleskog jezika. Pratio sam titlove na srpskom i povezivao ih s rečenicama na engleskom. Tako mi je bilo lakše da se snađem – objasnio je ranije Vidić.

 

makonda-tracker