nikad ga nije prebolela

Ona je njega zaprosila, ljubav je trajala 17 godina: Znate li koji muzičar je bio najveća ljubav Izvorinke Milošević?

0

Uprkos činjenici da je bila velika zavodinica, njega je dugo morala da osvaja 

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Naša poznata pevačica narodne muzike Izvorinka Milošević kao mlada devojka važila je za jednu od najvećih zavodnica. I dok su mnogi muškarci žudeli za njom, ona je bila zainteresovana samo za jednog - koji je nije primećivao.

 

Ona je često o svom bivšem supružniku govorila u medijima i uvek je za njega imala samo najlepše reči. Svojevremeno je u emisiji “Iz profila” otkrila kako je upoznala supruga Mišu Blama.

 

‒ U mladosti sam bila velika zavodnica. Svi su mi se udvarali, a Miša me nije primećivao. Bio je mrgud, ćudljiv, a ipak lep i s manirima. Odlučila sam da mu priđem s pitanjem: „Izvinite, da li pijete kafu“. On mi je bez osmeha odgovorio: „Da, pijem. Zašto ne?“ Uspela sam da mu donesem kafu i izmamim osmeh. Pekao me je na tihoj vatri, bio je nedostižan i tvrdio je pazar. Krio se iza maske, a u stvari je bio jedan topao čovek. Morala sam jako da se borim za njega.

 

 

Кada je imala samo sedamnaest godina, davne 1971. godine, upoznala je Mišu Blama, kontrabasistu i džez muzičara.
 

Sreli su se na probi Velikog narodnog orkestra, sa kojim je Izvorinka trebalo da snimi pesmu i tada je sve počelo.

 

Zanimljivo je to da je Izvorinka zaprosila njega, a on u početku nije ni obraćao pažnju na nju. Međutim, bila je uporna i uspela je u svojoj nameri da se on zaljubi u nju.

 

 

Iako njemu nije bilo bitno, njoj je veoma stalo do toga da se uda za njega, pa je zakazala venčanje, a on je pristao.

 

‒ Rekao mi je da mu je status veze nevažan, bilo mu je svejedno kako će to izgledati, a pošto sam ja iz patrijarhalne porodice, za mene je papir bio važan. Zakazala sam veridbu i venčanje, a on je pristao.

 

Porodica pokojnog muzičara, između ostalog i njegova sestra, glumica Nada Blam, bili su iznenađeni njegovim iznenadnim venčanjem sa Izvorinkom.

 

 

Izvorinka Milošević je zauvek volela jednog čoveka - Mišu Blama
Izvorinka Milošević je zauvek volela jednog čoveka - Mišu Blamafoto: Vladimir Šporčić

U životu, ali i na venčanju oni su bili veoma autentični i neobični. Miša je pred matičara izašao u sivoj košulji i pantalonama sa tregerima, dok je nekrunisana kraljica vlaške muzike plenila lepotom i u tamnom sakou, uz koji je kao modni detalj izabrala šarenu maramu oko vrata.

 

Njihov brak je trajao 17 godina, a i nakon što su se razveli Izvorinka je s bivšim supružnikom ostala u dobrim odnosima. 

 

O tome koliko je on za nju bio značajan govori i činjenica da je četiri godine posle njegove smrti objavila je fotografiju sa venčanja uz poruku:

 

- Dan našeg venčanja. Setim se uvek kad dođe maj, iako je život surovo napisao svoju priču. Miša Blam. Da poljupci nisu bili ugovori, niti zagrljaji obećanja, učim i danas. Tebe nema već četiri godine. David je Ti. Eh, Mišo naš.

 

 

makonda-tracker