sećate li se?

Bila je Mis Jugoslavije koju je i Sovjetski savez voleo: Filmska priča dive IZ ĆUPRIJE koja je odrasla u češkoj koloniji

0

Ona je pevačica, voditeljka i nekadašnja mis Jugoslavije, koja je lepotom i šarmom osvajala svet. 

Jugoslovenska diva Daliborka Stojšić
Jugoslovenska diva Daliborka Stojšićfoto: Youtube/printscreen

Ona je popularnost stekla još šezdesetih godina prošlog veka, a još kao studentkinja Filološkog fakulteta je postala javna ličnost kada je 1968. godine izabrana za mis Jugoslavije.

 

Daliborka Stojšić je jugoslovenska diva uz čije su pesme mnogi lumpovali, a i kao glumica se pokazala jako dobro. Gledali smo je u serijama Obraz uz obraz, Sviju srca miljenici, U vaše zdravlje. Sve do osamdesetih godina je bila jedna od najpopularnijih žena. Njeno prvo pojavljivanje na filmu je bilo 1969. kada je glumila u Presađivanju osećanja, Dejana Đurkovića.

 

Ova vanvremenska lepotica je rođena i odrastala u Ćupriji, u českoj koloniji, njena baka je Čehinja, a nakon završetka srednje škole se dvoumila da li da upiše hemiju ili nastavi muzičko obrazovanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @serbianfolk

Daliborka je bila član grupe One i oni, koje je, osim u Jugoslaviji, bila izuzetno popularna i u Sovjetskom Savezu. Grupu je osnovala sa Minjom Subotom, Lidijom Kodrič i Bobom Stefanovićem, a bila je pandan slavnoj ABBI. Kao voditeljka se oprobala u Beogradskom proleću, koji je vodila zajedno sa Mićom Orlovićem i Dunjom Lango, tokom sedamdesetih godina.

Kada je grupu One i oni napustio Boba Stefanović, na njegovo mesto je došao zagrebački muzičar Žarko Dančuo, za koga se Daliborka udala, a kasnije je s njim dobila sina Bojana.

Danas, Daliborka uživa u skladnom braku sa umetnikom i vođom Narodnog ansambla RTS-a, Branimirom Banetom Đokićem, sa kojim živi u Beogradu.

 

 

makonda-tracker