LJUBAV ZA CEO ŽIVOT

BILI SU U BRAKU 36 GODINA: Marinko i Slavica su se RAZVELI, a onda je on načinio ŠMEKERSKI POTEZ koji niko nije očekivao

1

Jedan od najpoznatijih pevača narodne muzike, pokojni Marinko Rokvić, bio je uzoran suprug, otac i deda.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Muzika je bila njegov život, ali se uvek trudio da bude uz porodicu, suprugu Slavicu i sinove, Nikolu i Marka.

 

Kada je bio na vrhuncu karijere, 1984. godine sasvim slučajno dok je bio kod svog dobrog prijatelja upoznao je mladu medicinsku sestru. Na prvi pogled je bio očaran njenom lepotom.

 

Odmah je poželeo da je osvoji, ali nije sve išlo glatko. Njeni roditelji su bili oštri protivnici njihove veze, jer su smatrali da će zbog njegove popularnosti ta veza brzo otići u propast.

 

Ipak, ispostavilo se da to nije bilo tako. Marinko i Slavica stupili u brak 1985. godine i ostali su zajedno narednih 36 godina.

Marinko Rokvić
Marinko Rokvićfoto: Nemanja Nikolić

 

To ne znači da u njihovoj ljubavi nije bilo trzavica. One su čak bile tolike da je par odlučio da se razvede. Ipak, posle kratkog vremena shvatili su da su ipak rođeni jedno za drugo. Kako bi ispravio nepravdu Marinko se odlučio da svoju izabranicu ponovo odvede pred oltar.

 

Ona nije imala pojma šta se sprema. Marinko je organizovao goste, iznajmio restoran i organizovao svadbu.

 

- Rokvić nije ništa pitao Slavicu, već ju je iznenadio. Odveo ju je kod matičara, ona se tada šokirala, a potom je priredio ručak u jednom restoranu, gde je prisustvovala cela porodica i najuži krug prijatelja. Sve je šmekerski odradio - rekao je tada izvor koji je bio dobro upućen u život ovog poznatog para.

 

Porodica Marinka Rokvića
Porodica Marinka Rokvićafoto: Marina Lopičić

 

Od tada Marinko i Slavica se nisu razdvajali. Do poslednjeg dana njegovog života ona mu je bila posvećena i predana.

 

Da se podsetimo, Marinko Rokvić je usled teške bolesti umro 6. novembra 2021. godine u Beogradu.

makonda-tracker