da li ste znali?

U zajednicu s drugim suprugom stupila je i pre razvoda: Tri filmske ljubavne priče Cece Bojković obeležile su njen život

4

Ceca Bojković, jedna od najcenjenijih glumica u svojoj branši, imala je ljubavne priče koje mogu stati u film, a iza nje su čak tri braka

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Glumica Svetlana Ceca Bojković već decenijama je jedno od najpoznatijih i najcenjenijih imena u svojoj branši. Dok o njenim ulogama u domaćim ostvarenjima znamo gotovo sve, njen ljubavni život za mnoge je nepoznanica. Možda će vas iznenaditi činjenica da je Ceca imala tri braka.

 

Dok je prvog supruga izgubila 1993. godine, drugi je preminuo 2004, a od 2011. udata je za svog trećeg supruga.

 

1 / 8 Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

 

Miloš Žutić, njen prvi suprug, spremao ju je za Akademiju, pa su se tako i upoznali i zavoleli.

 

Dve godine posle upisa na Akademiju bila sam, još kao student, po odluci Bojana Stupice, primljena za stalnog člana ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta! I te 1968. godine igrala sam u sedam premijera(!), a imala sam i osmu, ličnu: udala sam se za glumca Miloša Žutića. Potom sam, 1970, diplomirala, a vrlo brzo, krajem 1972, donela sam na svet Katarinu, moju Kaju — ispričala je svojevremeno za Politiku glumica.

 

Trudnoća sa Katarinom bila joj je božiji dar:


Jako sam želela da rodim, a imala sam, pre toga, probleme sa trudnoćama. Zato sam ovu trudnoću prihvatila kao dar od Boga. Bila sam vrlo srećna. Tokom ove trudnoće imala sam samo pozitivne misli, a porođaj sam doživela kao kosmički doživljaj. Jer, ne postoji ništa na ovom svetu što može da se poredi sa trenom kad sam čula prvi plač moje Kaje — pričala je ona.

 

Za prvog supruga Miloša udala se kada je bila treća godina studija.

 

Udala sam se kad sam imala dvadeset jednu godinu, a Miloš osam više. Bili smo nedozreli za brak i došlo je do erozije naše zajednice, ali ne i našeg ljudskog odnosa. Taj naš ljudski odnos nije izostao do kraja njegovog života, do 1993, do njegove pedeset četvrte godine, uprkos činjenici da smo oboje bili u novim brakovima ja sa rediteljem Ljubomirom Mucijem Draškićem, a on sa glumicom Ognjankom Ognjanović, sa kojom je dobio sina Đorđa, a i nas dve smo bile i ostale jako bliske. Miloša je savladala najteža bolest — otkrila je Ceca.

 

Nastavak priče i fotografije sa suprugom na sledećoj strani...

Ceca Bojković
foto: Damir Dervišagić

Drugi Cecin suprug bio je Ljubomir Muci Draškić.

 

Moji brakovi su se preklopili osamdesetih godina. U zajednicu sa Mucijem ušla sam pre razvoda od Miloša. Moja i Mucijeva ljubav bila je jača od svih pravnih normi, a zvanično smo se venčali tek 1990. godine, jer on je, iz svog prvog braka, izašao na isti način kao ja iz svog — rekla je ranije za "Politku".

 

On je krajem devedesetih počeo da tone u neku vrstu depresije, a pravi izraz je odustajanje od života. Nikad pre toga nije hteo da se "čekira" kod lekara. Posle bombardovanja drugari su ga odveli u bolnicu "Sveti Sava" i tada mu je konstatovan problem sa krvnim sudovima. Umro je 2004. od srčanog udara u šezdeset sedmoj godini.

 

1 / 2 Foto: Dragan Kadić


Cecin treći suprug je Slavko Kruljević. 

 

— Slavkovi prijatelji koji su mene poznavali pozvali su me na večeru. On je pre toga bio u Njujorku četiri godine, gde je obavljao funkciju zamenika šefa Misije Srbije pri UN. Kad se vratio, naši prijatleji su upriličili večeru na kojoj smo se upoznali. Oni su onda nastavljali da prave večere da bismo se još bolje upoznali, i tako je to trajalo dva meseca, odnosno dok na kraju nismo sami otišli na ručak — ispričala je Ceca jednom prilikom.

 

 

 

makonda-tracker