čovek za ceo život

URNEBESNA PROSIDBA, OGROMNA LJUBAV, STRAŠAN KRAJ: Pokojna Helen Mekrori godinama je volela poznatog glumca

1

Jedna od omiljenih britanskih glumica juče nas je napustila, a malo je poznato da porodicu koju je ostavila iza sebe čini i njen popularni kolega

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumac Demijan Luis (50), koji je zapažen zbog uloga u serijama Homeland i Billions, juče je objavio najteže saopštenje za javnost u životu.


Srce mi je slomljeno što moram da objavim da je nakon herojske borbe s rakom, prelepa i moćna žena Helen Mekrori preminula mirno kod kuće, okružena talasom ljubavi svojih prijatelja i porodice — napisao je Luis.


Čuvena glumica Helen Mekrori, koja je očarala svet svojim ulogama u "Ani Kareniji", "Hariju Poteru i Relikvijama smrti" i kao neustrašiva teka Poli u "Birmingemskoj bandi", napustila nas je juče u 53. godini.


Cela planeta bila je u neverici nakon ovih vesti i hiljade ljudi uputile su joj poslednji pozdrav putem društvenih mreža. Najteže je, naravno, Demijanu i njihovoj deci — ćerki Menon (14) i sinu Guliveru (13).

 

Demijan Luis i Helen Mekrori važili su da jedan od najskladnijih parova u svetskom šou biznisu, a bili su venčani 14 godina. U svakoj prilici u kojoj su se pojavljivali zajedno izgledali su zaljubljeno do ušiju i nisu prestajali da se dodiruju, bilo da su se držali za ruke, grlili ili samo stajali priljubljeni jedno uz drugo na holivudskim događajima. Uvek su podržavali jedno drugo, a glumica je pričala kako su opstali uprkos čestim prekookeanskim putovanjima zbog snimanja upravo zbog ogromne ljubavi i poštovanja.


Kako je svojevremeno pisao Daily Mail, glumci su se upoznali 2003. u londonskom pozorištu Almeida, dok su zajedno radili na jednoj predstavi. Kada su pitali tada već planetarno poznatu glumicu šta ju je privuklo kod Demijana, istakla da je da je to njegov humor.

 

Helen Mekrori, Demijan Luis
foto: Profimedia

Samo me je mnogo zasmejavao. I još uvek to čini — rekla je.


Luis je jednom prilikom objasnio da su oboje mnogo izlazili i provodili se u mladosti, a nakon što su se upoznali izlasci su bili još uzbudljiviji. Kako je ispričao, uživali su u satima i satima džeza, a na internetu se može pronaći mnogo fotografija ovog para kako pleše i kikoće se i, jednostavno, uživa u svakoj zajedničkoj sekundi. Bilo je jasno da je to — to.


Zaprosio sam Helen u Parizu. Pokušao sam to da uradim na Pont Neufu, znojio sam se i rvao se s prstenom u džepu, pa se on zaglavio u kesici, a kad sam ga konačno izvadio grupa japanskih turista nas je okružila kao jato galebova, slikali i trenutak je potpuno uništen — ispričao je Demijan.


Ipak, Helen je rekla "da", a njihova veridba je ostala kao vrlo simpatična anegdota.


Par se venčao 2007. godine, a za svoju godišnjicu su se uvek vraćali na mesto na kojem je sve počelo.


Sad vodim Helen u Paris na tri dana, bez dece, svakog februara za godišnjicu. Šetamo po gradu, pijemo roze po barovima... — otkrio je on jednom prilikom.

 

1 / 5 Foto: Profimedia


Venčanje je bilo intimno — sve je obavljeno u kancelariji, uz svega nekoliko svedoka, a potom su okupili 11-oro zvanica u jednom obližnjem restoranu.


Iako su zbog snimanja često morali da putuju i da budu razdvojeni na različitim strana okeana, par je uvek podržavao jedno drugo i, štaviše, kada bi jedno od njih dvoje oklevalo zbog porodice podrška nije izostajala.


Tokom pandemije virusa korona, Helen je vodila tešku bitku protiv kancera, a par je njenu borbu čuvao u tajnosti i sve vreme se bavio humanitarnim radom. Demijan i ona prikupili su više od milion dolara kako bi hrana iz britanskih restorana bila dostavljana medicinskom osoblju koje danonoćno radi od početka epidemije. Samo nekoliko sedmica pre nego što je Helen preminula, par je virtuelnim putem gostovao u jednoj emisiji. Nasmejani i optimistični, izgledali su kao i uvek — beskrajno, beskrajno zaljubljeno i srećno. Na pitanje novinarke da li je Helen dobro i ima li prehladu, budući da nije bilo poznato da je bolesna i da nije zvučala najbolje, glumica nasmejala i kroz smeh odgovorila:

 

Ne, imam decu.

 

1 / 2 Foto: Youtube Printscreen

 

 

makonda-tracker