"ljubav je u pitanju"

TEK PRE 4 MESECA SU SE VENČALI: Tozovac je NJU voleo 40 GODINA, ali jedna želja mu je ostala NEOSTVARENA (FOTO)

0

Pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini od posledica korone virusa.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Predrag je pre nepuna četiri meseca stao na ludi kamen i venčao se sa životnom saputnicom Emilijom u intimnoj atmosferi. Pevač je venčanje planirao godimana, ali su različite životne okolnosti učinile da se to dogodi tek pred kraj prošle godine. Tozovac i Emilija bili su u ljubavi već 40 godina, a nešto manje od toga su živeli zajedno.

 

Svega nekoliko ljudi prisustvovalo je venčanju, a slavlje nije moglo da prođe bez malo muzike i harmonike. Pored mladenaca, bili su kumovi i nekoliko najbližih prijatelja. Matičarka je došla u stan Tozovca — rekao je tada izvor blizak Tozovcu.

 

Sve i da nije pandemija, Predrag nije želeo da pravi veliko slavlje jer smatra da je to neprikladno u njegovim godinama, jedino što bi eventualno pozvao još nekoliko ljudi. Ovako je sve obavljeno u tajnosti, njima je bilo bitno samo da potpišu papir i tako ozakone ljubav koja traje nekoliko decenija.

 

1 / 6 Foto: Dragan Kadić

 

Planirali smo da pravimo žurku i bitno nam je da svi budu otkačeni, veseli, raspoloženi, rasterećeni i da bez ikakvih obaveza uživamo u muzici. Mi takav život i živimo, tako da nam je važno da se svi izđuskamo i da svima bude lepo — rekla je tada gospođa Živković.

 

Ovo nema veze sa godinama. Bio sam oženjen kao mlad čovek sa dvadeset godina. Brak tada nije uspeo. Živim sa Emilijom, koju najlepše volim četrdeset godina. Imao sam jednostavno želju da krunišem jedno zajedničko vreme života u ljubav. To je jedini razlog — pričao je Tozovac kojem je krivo što nije uspeo da napravi pravu srpsku svadbu zbog pandemije koja vlada u celom svetu.

 

— Bilo je veselo. Veoma emotivno za mene, radovao sam se tome. Ali ova drugarica korona nije nikome prijatelj, ni nama. Zato samo to uradili, najintimnije u stanu. Došao je matičar, zajedno sa kumovima, i to je to. Ljubav je u pitanju — pričao je on tada.

 

 

makonda-tracker