OVO JE PRAVA ISTINA

"BORILI SMO SE, KRILI, A ONDA I TAJNO VENČALI": Potresna ljubavna priča Dina Merlina kojoj je posvetio NAJLEPŠE STIHOVE

2

Dino Merlin napisao je čuvenu "Kad si rekla da me voliš" i posvetio je svojoj supruzi Ameli u najtežim trenucima, kada su bili razdvojeni.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Naime, njeni roditelji nisu želeli da im se ćerka viđa sa siromahom, pa su joj branili da izlazi sa sada poznatim pevačem.

 

Dino potiče iz siromašne porodice, koju je otac napustio još dok je on bio dečak. Kao tinejdžer zaljubio se u bogatu devojku Amelu. On je učio zanat, a ona je išla u gimnaziju. Njeni roditelji želeli su da se njihova ćerka zabavlja sa mladićem iz istog staleža, pa su joj branili da viđa Dina.

 

Tako su se njih dvoje viđali krišom i većinu svoje petogodišnje veze proveli odvojeni. Tada je Dino, slomljen osećanjima i razdvojenošću od Amele, napisao mega hit "Kad si rekla da me voliš".

 

Nastavak na sledećoj strani...

foto: Dragan Kadić

Na kraju, Dino ju je bukvalno oteo iz kuće i pobegli su zajedno. To je razbesnelo Ameline roditelje, koji nisu želeli više ni da čuju za nju, naročito kada su saznali da se par venčao.

 

Oboje su patili zbog toga, a na siromašnog Dina sada je pala odgovornost da izdržava svoju suprugu. Ipak, shvatili su da ne mogu da utiču na ljubav dvoje mladih, pa su se pomirili i zavoleli Dina kao rođeno dete.

 

- Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon venčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni čuti za nju. Ali, eto vreme leči sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem - otkrio je jednom prilikom pevač.

 

 

makonda-tracker