najromantičnijE pričE

ONO ŠTO JE SLAVNI PEVAČ PORUČIO SVOJOJ SUPRUZI RAZNEŽILO JE ČITAV SVET: Ovo su NAJLEPŠA ljubavna pisma SVIH VREMENA!

0

U doba kada se romantične poruke šalju u inbox društvenih mreža ili skraćuju putem simpatičnih emotikona, prisetili smo se vremena kada su se osećaji i izlivi nežnosti događali na listu papira.

džun i džoni keš
džun i džoni kešfoto: Profimedia

Rukom pisana ljubavna pisma danas su toliko retka da se smatraju apsolutnim dragocenostima, a sigurni smo da bi mnoge žene, baš kao i brojni muškarci želeli da pročitaju retke od kojih će im srce jače kucati.

 

Jedna britanska osiguravajuća kompanija sprovela je anketu kako bi otkrila koliko su Britanci romantični, pa i kako bi izdvojila najromantičnija ljubavna pisma svih vremena.

 

Na prvom mestu tako se našla poruka Džonija Keša koju je poslao svojoj voljenoj Džun za njen 65. rođendan. Jedna od najlepših romantičnih priča iz sveta šoubiznisa upravo je ona između Džun i Džonija koji su bili u braku punih 35 godina.

 

Na drugom mestu lestvice najromantičnijih pisama našlo se ono Vinstona Čerčila svojoj supruzi Klementini, a treću poziciju zauzela je poruka pesnika Džona Kitsa Svom predmetu želja, komšinici Feni Braun.

 

Top 10 najromantičnijih poruka svih vremena

 

1. Džoni Keš; rođendanska čestitka supruzi Džun Karter Keš za 65. rođendan 1994. godine

 

- Srećan rođendan, princezo. Ostarili smo zajedno i navikli smo se jedno na drugo. Isto razmišljamo. Čitamo jedno drugom misli. Znamo šta jedno drugo želi bez pitanja. Ponekad malo idemo na živce jedno drugom. Možda se ponekad uzimamo zdravo za gotovo. Ali s vremena na vreme, baš kao danas, razmišljam o svemu i postaje mi jasno koliko sam srećan što život delim sa najboljom ženom koju sam upoznao. Još uvek me fasciniraš i inspirišeš. Tvoj uticaj me čini boljim. Ti si predmet mojih želja i glavni razlog zbog kojeg postojim. Jako te volim.


Srećan rođendan, princezo.

klementina i vinston čerčil
klementina i vinston čerčilfoto: Profimedia

2. Vinston Čerčil svojoj ženi Klementini Čerčil o svojoj ljubavi 1935. godine

 

- Moja draga Klemi, u tvom pismu sa Madrasa napisala si kako sam ti obogatio život - reči meni tako drage. Ne mogu ti opisati koliko si me učinila srećnim. Kada bi u ljubavi moglo biti računa, uvek bih ti dugovao.

 

3. Džon Kits izjavio je svojoj prvoj komšinici Feni Braun kako ne može da živi bez nje, 1819. godine

 

- Bez tebe ne mogu postojati. Zaboravljam sve, no kad ugledam tebe svaki put iznova, moj život zastane i u tom trenutku ne vidim budućnost. Celog me obuzmeš.

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker