NEGUJE TRADICIJU

NESVAKIDAŠNJI PUT DO VENČANJA: Sin Đorđa Balaševića bio na hodočašću, ŠEST MESECI čekao blagoslov Patrijaršije za veridbu, a OVAKO će sklopiti brak

3

Aleksa Balašević, sin Đorđa i Olivere Balašević, pričao je o veridbi sa devojkom Nikolinom i poslovnim planovima.

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

— Šest meseci sam čekao blagoslov Jerusalimske patrijaršije i u Nazaretu, u manastiru Nikolaja mučenika, zaručio nas je episkop Romanos, i to baš na Svetu Petku. Čekao sam dugo taj blagoslov, bio na hodočašću i molio se za jedan ovako lep događaj. Sada čekamo blagoslov za venčanje, odnosno bračnu tajnu, i voleo bih da i to bude u Svetoj zemlji. Ljudima je u današnjem vremenu ovo možda neobično, jer se sve manje ljudi venčava u crkvi — rekao je on za magazin Gloria.

 

 

Aleksa Balašević aktivno je trenirao rvanje, a sada priprema najveći borilački događaj u zemlji, koji podrazumeva MMA i kik-boks borbe, a naziva ga prevashodno kulturno-umetničko-sportskim spektaklom koji edukuje publiku o našim tradicionalnim viteškim običajima.

 

foto: Ana Paunković

Borilački sportovi su na prvi pogled brutalni, ali su izuzetno zanimljivi gledaocima i doprinose smanjenju nasilja. Naš narod nije uvek pobeđivao, ali jeste uvek izlazio na megdan — rekao je on.

Aleksa ima samo 24 godine, i najmlađi je u , kako kaže, umetničkoj dinastiji Balašević.

— Ja sam dete pesnika i gimnastičarke, čovek naroda i dete neba. Teret očeve slave osećam u smislu toga da moram da napunim Arenu, da bi naša umetnička dinastija i dalje bila poštovana — rekao je on.

 

 

makonda-tracker