PRVI PUT O RODITELJSTVU

Bane Popović: Više se smejem od kada imam ćerku

1
Glumac Branimir Popović otkriva da se u potpunosti promenio otkako je sa svojom suprugom, glumicom Sanjom Jovićević, dobio naslednicu Sofiju i da svoj porodični život može da zamisli isključivo u rodnoj Crnoj Gori
foto: Luka Šarac/Story press
foto: Luka Šarac/Story press

Glumca koji je imao kraći izlet u političke vode, Branimira Popovića (49), publika u Srbiji bliže je upoznala kroz ulogu Martina u seriji Budva na pjenu od mora. Stameni Crnogorac već gotovo četiri godine uživa u bračnoj sreći sa dve decenije mlađom koleginicom Sanjom Jovićević (29), s kojom ima ćerkicu Sofiju. Iako uvek srdačan u komunikaciji sa predstavnicima sedme sile, nikada nije govorio o svom privatnom životu, naročito zbog toga što mediji nisu bili blagonakloni prema njemu kada je uplovio u romansu sa sadašnjom suprugom. Ipak, sada ne krije sreću zbog emocija koje je osetio kada je postao otac. Buntovni glumac zbog naslednice promenio je stil života i sada uživa u mirnoj, porodičnoj svakodnevici.

- Sada vozim samo skutere, a od kad je pre skoro tri godine na svet došla moja princeza Sofija, prodao sam veliki motor. Imao sam najbolji model na svetu, čuveni BMW GS, koji je san svakog motocikliste. Nešto se promenilo u meni i trenutno nemam potrebu za bajkingom. Posao mi završava skuter kojim mogu da odem od Podgorice do Cetinja. Ipak, ta ljubav nikada se neće potpuno ugasiti – kaže Branimir za Story.

Uprkos predrasudama koje se vezuju za Crnogorce kako im je imperativ da im prvo dete bude sin, glumac ne krije da je ipak više želeo da dobije ćerku.
- Prema tim shvatanjima, nisam tipični Crnogorac i oduvek sam imao veliku želju da mi prvo dete bude ćerka – ponosno govori Branimir ne skrivajući koliko ga je mezimica promenila.

foto: Luka Šarac, Story press

- Ćerka me je potpuno omekšala i okrenula moj doživljaj sveta. Sofija je centar mog života, a osmeh je mnogo više prisutan na mom licu od kada sam postao otac – objašnjava Popović.

Uprkos velikoj popularnosti koju je ima kod publike u Srbiji, on ipak nije odlučio da krene stopama svojih kolega i preseli se u Beograd, već je ostao u domovini. Kao velikom patrioti, Crna Gora oduvek mu je bila i ostala u srcu. Branimir objašnjava zbog čega nikada ne bi mogao da zamisli život na drugom mestu, čak i po cenu karijere:

- Napraviću asocijaciju sa biljkom i vegetacijom. Mislim da kao maslina ne bih mogao da pustim korene u Srbiji i najbolje se osećam na mediteranskom terenu. Volim Crnu Goru i prostor gde sam rođen, ali Beograd je bio i ostao centar. Ipak, nikada nisam vijao karijeru i bilo mi je važnije da živim u skladu sa svojim okruženjem. Crna Gora mi prija i ono dokle raste maslina – zaključuje Branimir.

Za rodnu zemlju dodatno ga veže i to što njegova supruga, glumica Sanja Jovićević, ima brojne profesionalne angažmane upravo u Crnoj Gori, pa bi sada mnogo teže bilo da njihova porodica živi na dve adrese, naročito od kada je u njihov životu ušla naslednica Sofija.

makonda-tracker