Severina Vučković: Treba mi mnogo nežnosti, zagrljaja i ljubavi

2
Njena ljubavna priča i dalje intrigira i inspiriše na razne glasine. Ona se na to ne obazire i o ocu svoga deteta damski ćuti, ali rado ističe kako je najvažniji muškarac u njenom životu desetomesečni sin Aleksandar. Blistava i uvek intrigantna, Severina Vučko
Severina Vučković, Foto: Romano Deker, Mare Milin
Severina Vučković, Foto: Romano Deker, Mare Milin

Nijedna ljubavna veza poslednjih nekoliko godina nije toliko uzdrmala bivšu Jugoslaviju poput romanse regionalne pop zvezde, hrvatske pevačice Severine Vučković (40) i srpskog biznismena Milana Popovića (46). Njih dvoje su u februaru ove godine dobili sina Aleksandra, što takozvanog kralja bakra nije zadržalo u porodičnom okrilju, a zbog njegove odluke da ne posećuje sina, Severina je bila prinuđena da krajem leta i zvanično okonča romansu, kada je dete krstila u katoličkoj crkvi. Četiri meseca nakon poslednjeg susreta u avgustu ove godine, Milan je sina video tek prošle nedelje u beogradskom hotelu Hyatt dok je Severina u provokativnoj toaleti mamila uzdahe na dodeli nagrada za Ličnost godine magazina Hello, održanoj na Belom dvoru. Iako su pojedini mediji nagađali da je atraktivna Splićanka produžila boravak u srpskoj prestonici kako bi Milan proveo što više vremena sa sinom, Popović je, osim u četvrtak u popodnevnim časovima, dete video nakratko samo u petak kada je Severina otišla za Zagreb. U intervjuu za Story, pevačica govori o izazovima majčinstva i priča o tome koliko su pesme s njenog novog albuma autobiografske.

 

Story: Na novim fotografijama izgledate zanosnije nego pre perioda majčinstva. Imate li neki recept za dobar izgled nakon porođaja?

- Imam - uživam u svom detetu i radim posao koji volim. Obožavam život, vežbam tri puta nedeljno i jedem sve živo, ali umereno.

Story: Jeste li nakon Aleksandrovog rođenja patili od postporođajne depresije karakteristične za većinu porodilja?

- Nisam.

Story: Šta najlakše može da vas rasplače u ovoj životnoj fazi?

- Najlakše me rasplače kad mi neko prebaci program sa dečje televizije na neki drugi kanal. Toliko mi je super Baby TV da nemam pojma šta se događa u spoljnom svetu.  Mislite li da sam nešto bitno propustila?

Story: Da li ste poslednjih meseci iskusili istinsku patnju ili vam Aleksandrov osmeh ne dozvoljava da se ni na trenutak ne predate?

- Očigledno sam nešto propustila čim me tako uvijeno pitate šta me rasplače i da li sam poslednjih meseci iskusila patnju? Od nečega što se moglo pretvoriti u, kako vi kažete, istinsku patnju naprosto odeš jer svi znamo da se ne beži od bombona. Ponekad pomislim, možda je moglo ispasti bolje, ali i još gore. Mnogo se pisalo o meni i mom životu, ali ja nemam ništa s tim. To su one priče, navodno je njegov prijatelj rekao ili iz izvora bliskog pevačici. Kada dobijete dete, nema patnje i ne mislite na sebe, već prvenstveno na njega, vi više niste bitni. Naravno, i dalje obavljate svoj posao, ali nemate pravo na svakidašnju jadikovku jer ste do kraja potrebni tom malom biću. Ko to ne shvati, pada na roditeljskom ispitu. Ništa nije bitnije nego detetu pružiti ljubav, emocionalnu sigurnost i prisutnost. Osim toga, kada svaki dan grlite svog mališana, to je neopisiva sreća. Patnja je kad imate dete, a ne grlite ga.

Story: Kako ste uspeli da završite album i istovremeno brinete o sinu? Jeste li ga ponekad nosili u studio ili ga sve vreme kod kuće čuva vaša rođaka?

- Uspela sam kao i sve žene koje su rodile i rade. Nisam ga vodila u studio, ni druge žene ne vode svoju decu u kancelariju. Mada, moj posao je zanimljiv i verujem da će mu u studiju biti zabavno kada poraste. Nedavno sam, recimo, Aleksandra vodila u Sarajevo gde sam kao gost pevala na koncertu Kemala Montena. Naravno, ne na koncert, tamo je buka, ali u Sarajevu imam mnogo prijatelja sa decom i želim da se on druži s njima.

Story: Da li osim vaše rođake imate i profesionalnu bejbisiterku koja se brinula o vašem sinčiću?

- Imam fantastičnu bejbisiterku.

Story: Od koje numere vam je u studiju zastala knedla u grlu i koju ste otpevali sa posebnim emocijama?

- Sve pesme pevam s emocijama.

Story: Poznato je da su vaši honorari na nastupima izuzetno visoki. Znači li to da nemate finansijskih poteškoća za odgajanje deteta?

- Novac nema nikakve veze sa odgajanjem deteta. Mnogi ljudi na ovim prostorima imaju finansijskih poteškoća i teško žive, ali uz roditeljsku ljubav i podršku koja je najvažnija, njihova deca izrastaju u psihički i emotivno stabilne pojedince. Moj sin ima svu moju pažnju, ljubav i ništa mi od njega nije važnije. Osim toga, dete ne zna šta je novac, ali i te kako zna šta je zagrljaj, poljubac, osmeh, mir, zadovoljstvo... Toga nema na policama i ne može da se kupi.

Story: Koje vaše osobine Aleksandar već poseduje?

- Pametan je, lep, sladak, zgodan…

Story: Vaš menadžer Tomislav Petrović nedavno je izjavio: Severina je samohrana majka i uspešna samostalna žena. Da li je to potvrda vaše spremnosti da se uhvatite u koštac sa svim izazovima koje nosi Aleksandrovo odrastanje ili će vam na tom putu biti neophodna i čvrsta muška ruka?

- Moj menadžer je divan momak, ali ponekad popije koje pivo više pa ne zna šta govori. (Smeh) Mada, on to uopšte nije rekao. Čvrstih muških ruku uvek ima samo njima ponekad nedostaje čvrsta muška pamet. Ali, ne možeš imati sve. (Smeh)

Story: Jeste li emotivno iščistili svoje srce i da li ste spremni za novu ljubav?

- Ja sam prava ženskica i uvek mi treba mnogo nežnosti, zagrljaja i ljubavi. Sada to imam od svog sina - najčistiju i najveću ljubav. Moj muškarac mora da bude vitez koji svoju ženu i decu treba da traži do kraja sveta i da se bori za njih.

Story: Kajete li se zbog nekih pogrešnih emotivnih izbora u prošlosti?

- Ima jedna divna pesma Edith Pjaf: Je Ne Regrette Rien. Ni za čim ne žalim ja, ni za dobrim što su mi činili, ni za lošim, potpuno svejedno je to! Briga me za prošlost!

Story: Hvata li vas euforija pred izlazak novog albuma Dobro došao u klub?

- O, da, poslednji album Zdravo Marijo snimila sam pre četiri godine, ako ne računam DVD Tridesete uživo sa beogradskog koncerta u Areni koji je objavljen krajem 2010. godine. Ovo je moj dvanaesti studijski album i smatram se privilegovanom što me istim žarom drži entuzijazam, kao kad sam snimala svoj prvi album...

Story: Zbog čega ovaj svoj album smatrate najboljim do sada?

- Uvek je sve novo bolje. Na albumu će osim novih pesama biti i singlovi Bred Pit, Italiana i Grad bez ljudi. Zahvaljujem publici što je zavolela te pesme i sve tri zajedno pregledane su više od 50 miliona puta na Youtubeu, što je veliki uspeh i za svetske izvođače. Danas je, na sreću ili na žalost, to jedini pokazatelj stvarnog dometa pesme, pre su to bile prodaje albuma. Na krilima te sreće i uspeha snimali smo album i zato mislim da će biti najbolji. Muzika je odlična, a tekstovi su životni i podjednako će ih zavoleti mladi i stari. Sve što sam dosad objavila, već je ispričana priča koja je odsvirana na mnogim koncertima i zato se uvek više radujem stvarima koje tek dolaze. Ove pesme studijski su snimljene, ali to je samo pola bajke. Drugi deo, onaj lepši deo priče, čeka me na koncertima kada ću ih pevati uglas sa svojom publikom. Turneju Dobro došao u klub počinjemo u martu 2013. godine i pevaćemo u svim dvoranama u regionu. Album će biti objavljen sredinom decembra.

Story: Koja nova pesma najiskrenije opisuje vaše trenutno emotivno stanje?

- Kada se bavite muzikom, svaka pesma uvek opisuje nečije emocije. Ljubav je opšte stanje za sve ljude koji su doživeli ljubav. Muzika je, kao i svaka umetnost, umeće da kroz sebe iznesete emociju, i pozitivnu i negativnu, na najbolji mogući način. To se zove dobra interpretacija. Zato nekom izvođaču verujete sve, a drugom ne verujete ništa pa sve da peva kao slavuj.

Story: U naslovnoj numeri, između ostalog, pevate: Prevarenih ima svud, zar to nisu dobre vesti. Smatrate li ovaj stih autobiografskim?

- Vidite, to je isto kao da pitate onu tetu J.K.Rouling koja je napisala Harija Potera da li i ona kao jaše na metli i u slobodno vreme vitla čarobnim štapićem. Sigurno ne! A da li bi htela? Sigurno da, kao i svi mi zajedno s njom jer volimo Harija Potera. Ali, dok gledam film ne zamišljam tetu Rouling. Ili da priupitate Balaševića o kojem strašnom petlu je on to pevao i da li je taj petao još živ? I pobogu, da li je mislio na svog ili komšijinog oroza? Sve to treba dobro preispitati, a naročito Miloša Roganovića, već mi je pomalo sumnjiv s tim tekstovima.

Story: Da li je bilo zabavno u studiju raditi sa Filipom Miletićem, Milošem Roganovićem i Dušanom Alagićem?

- Da, s njima je bilo jako zabavno. Dobri su to momci, iz finih kuća, uvek sveže obrijani, što im verovatno pomaže da rade tako dobre i kvalitetne pesme. Šta da vam kažem? Ko je njih poznavao, ni pakao mu neće teško pasti (smeh). Šaaaalim se! Odlični su saradnici i svrstavaju se uz bok sa velikim kompozitorima s kojima sam sarađivala. Ali, i ostali deo ekipe su ubice: Nikša Bratoš, Bejbi Duks, Fajo, Hari Varešanović, Branimir Mihaljević, Dule Bačić i ona mala iz Splita. Svi su vredno radili na ovom albumu i nestrpljivo čekamo da album napokon izađe jer je odličan. Jedva čekam da zaplešem uz pesme.

Story: Pojedini tabloidi tvrde kako su se tokom rada na albumu Dobro došao u klub između vas i  kompozitora Filipa Miletića rodile ljubavne iskre. Pogađaju li vas ovakve tvrdnje budući da je on u srećnoj vezi s vašom koleginicom Anom Bebić?

- Pogađaju me ovakve tvrdnje jer sam ja u srećnoj vezi s Anom. Ona to želi da sakrije, nije sigurna u svoja osećanja prema Filipu, ali ja želim da se zna. Ana je moja riba, napokon sam sa poznatom pevačicom i sada ću biti u svim novinama.

U doba Galilea pojedini tabloidi tvrdili su da je on na samrti rekao: Ipak se okreće, mada je deset godina ranije spasao život jer se odrekao Kopernikovog učenja o heliocentričnom sistemu sveta. U doba Hitlera pojedini tabloidi, nemački naravno, morali su da tvrde kako je Hićo super, inače bi zasigurno oni bili smaknuti. U vreme interneta kad svako može da piše ono šta mu je volja, nema nam pomoći. Iz pouzdanih izvora bliskih Severini, jedan njen prijatelj navodno tvrdi senzacionalnu vest i neočekivan obrt: Između Ane Bebić i Severine pojavile su se ljubavne iskre na snimanju spota Italiana. Njihova ljubav rasplamsala se u hrvatskom šou-programu Ples sa zvezdama gde su se naočigled svih očevidaca pred malim ekranima čak i zagrlile ne mogavši da suzdrže emocije. To je strašno pogodilo njenog dugogodišnjeg dečka Filipa, toliko da je njegov prijatelj Miloš još pre dvije godine, naslućujući takav razvoj situacije, napisao:…prevarenih ima svud.... Miloš se zbog toga ubraja u svojevrsne proročanske fenomene kakvih nije bilo još od doba Tarabića. Ubrojimo li u ta proročanstva i njegov proročki stih: Videla sam sneg u maju... sve nam je jasno. Miloš je Eskim, svemirac...

Nikola Rumenić

 

makonda-tracker