intervju

"MOŽDA MI JE TELO POGREŠILO, ALI SRCE NIKADA NIJE": Dragan Kojić Keba iskreno o gresima i POROCIMA

3

Poznati pevač opisuje kako je reakciju njegove snaje kada je videla kako je imitira, na koji način provode zajedničko slobodno vreme i zbog čega je najviše grešio

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Iako je tokom tri decenije na estradi izgradio svoj imidž, Dragan Kojić Keba iznova osvaja publiku učešćem u šou-programu „Tvoje lice zvuči poznato“. Prerušava se u različite likove, ali je posebnu pažnju izazvala njegova imitacija snaje Severine.

 

Koliko odricanja i napora podrazumeva učešće u TLZP?

 

- Dosta. Pre svega, TLZP ima humanitarnu notu, što je za pohvalu. Ja sam najgori od najboljih, ali i to je nešto. Zadovoljan sam. Nas desetoro učesnika odlična je skupina. Puni smo dosetki, humora... To nas drži. Predložio sam im da pređemo u neki rijaliti, a eto, dočekao sam i ja da budem najstariji u nekoj grupi. Ja sam kapiten.


Kako se učesnici ophode prema tebi?

 

- Osećaju moj respekt prema sebi i istom merom mi vraćaju. Nemaju strah, a Neša Pagonis, koji ima godina koliko i moj Igor, rekao mi je da nema osećaj da sam stariji od njega.

 

Da li ti to imponuje?

 

- Naravno.


Kakvo si mišljenje imao o takmičarima TLZP pre ovog serijala?

 

- Neša Pagonis je za mene otkrovenje. On mi je najviše legao, jer sve hoće, uzoran je sportista. Ana Kokić me je takođe pozitivno iznenadila, fina je i suptilna osoba, ma sve ih pohvaljujem. Aleksa Jelić je najspremniji igrač.


Kako je biti u snajnoj koži?

 

- Nije lako ući u tuđu emociju i dušu, pogotovo u štikle. Štikle su mi najteže.

 

Došlo je i do nesreće na probi?

 

- Dok sam probao kožni šorc i grudnjak, svi su počeli da me pipkaju, a ja sam govorio: „Navalite, tu sam.“ Baš sam dobro izgledao. Na probi sam pao s bine i povredio nogu. Bez obzira na to što sam imao tri šava, stisnuo sam zube i krenuo dalje. Đuskao sam u štiklama.


Kakva je bila Severinina reakcija?

 

- Smejala se do besvesti. Lako je rasplakati naciju, najteže je nasmejati.


Kako si se snašao kao transvestit?

 

- Ta uloga mi je najteže pala. Svi znaju da volim ogledalo, ali kad sam navukao haltere, samo sam rekao: „Ljudi, sklonite od mene ogledalo!“


Osuđuješ li ih?

 

- Nikako. Svako treba da gleda svoja posla. Ja mirno hodam, bez obezbeđenja, imam viziju da prepoznam da li nekome smetam. Tada se udaljim. Glava je najbitnija. Kažeš uvek ono što misliš ako si normalan. Možda sam ja poludeo, a ne znam.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker