TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM...

KAO TINEJDŽERKU SU JE SVI OBOŽAVALI, A ONDA JE SAMO NESTALA SA SCENE: Tužna priča poznate pevačice ostaviće vas bez teksta (FOTO)

1

Imala je samo 15 godina kada je snimila svoj veliki hit, a dve godine kasnije sve je krenulo nizbrdo...

foto: Screenshot
foto: Screenshot

Čuveni hit Line Božović Marković "Bumbar", koji je objavljen 1996. godine, svi su pevušili u to vreme, a i danas ga često možemo čuti na žurkama posvećenim muzici iz devedesetih.

 

Ipak, o pevačici koja stoji iza ove pesme malo toga se zna. Lina je rodom iz Crne Gore, gde i sada živi, ali odavno već nije u muzičkim vodama. Kad je bila na vrhuncu slave, imala je svega 15 godina, ali se veoma brzo povukla sa scene.

 

Kako je došlo do toga da kao tinejdžerka snimiš pesmu "Bumbar"?

 

- Objavila sam ukupno tri albuma, s tim što je prva ploča bila u izdanju "Mat produkcije", koja se tada raspala pa je promocija mojih pesama izostala. Imala sam 14 godina i nije mi žao što je to bilo nezapaženo jer nisam bila zadovoljna pesmama. Na narednom albumu je bila pesma "Bumbar", koja je obeležila moju pevačku karijeru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lina?BUMBAR? (@lina_bozovic_markovic) on

 

Od kada se baviš muzikom?

 

- U muziku sam ušla sasvim slučajno. Kad sam imala 12 godina, na jednoj privatnoj proslavi sam uzela mikrofon i otpevala jednu pesmu od Merime Njegomir, svi su bili oduševljeni, ali i zapanjeni jer dotad niko nije znao da sam talentovana za pevanje. Onda sam pričala sa svojim ocem i rekla sam mu da želim da se bavim muzikom, pa sam posle toga krenula na privatne časove i ubrzo snimila prvi CD.

 

Posle trećeg albuma si nestala sa scene. Zašto?

 

- Nikad nisam o tome pričala javno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lina?BUMBAR? (@lina_bozovic_markovic) on

 

Pa, šta je razlog?

 

- Razlog je taj što je 1997. godine umro moj otac. Imala sam tada 17 godina, tek je u prodaju izašao moj treći album. On je bio sve vreme uz mene, brinuo o mojoj karijeri. Posle očeve smrti sam bila šokirana tim što me je snašlo, ostala sam bez tog oslonca i odlučila sam da napravim pauzu. Kasnije više nisam ni imala želju da se vraćam pevanju.

 

 

Jesi li se pokajala zbog odustajanja?

 

- Nisam, zaista. Kad god se organizuju tematske žurke s muzikom iz devedesetih, ja se rado odazovem i podsetim se tog vremena. U tom smislu mi ne fali scena. Postoji jedan bend s kojim radim poslednje dve godine u Crnoj Gori, u maju ulazimo u studio pa će biti novih pesama. Ne znam šta će biti od toga, ali mi ćemo se sigurno lepo zabaviti.

 

Nastavak tužne Linine priče saznajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker