Glossy INTERVJU

ANA BEKUTA NE SKRIVA SREĆU: Iz aviona se vidi da zračim unutrašnjim zadovoljstvom!

2

U jeku priprema za veliki beogradski koncert, čuvena pevačica potpuno se prepustila svom izabraniku Milutinu Mrkonjiću, koji je glavni organizator svega, a slobodne trenutke provodi sa unucima Brankom i Sonjom

foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović


Dok sitno broji dane do tradicionalnog beogradskog koncerta koji će održati u velikoj dvorani Sava centra 25. oktobra, legendarna pevačica Ana Bekuta (59) ne skriva uzbuđenje. Jednako je raduje nov susret s publikom, ali i slatke pripreme pred taj za pevače uvek novi izazov.

 

Nervozu je potpuno sklonila iz vidokruga, a celu organizaciju prepustila svom emotivnom partneru Milutinu Mrkonjiću, s kojim lagano troši sedmu godinu ljubavi. Takođe, sve slobodno vreme želi da deli samo sa najmilijima, među kojima su joj, pored sina Igora i snaje, unuci Sonja i Branko.


Glossy: Kako ćete provesti vreme do koncerta? Imate li neke rituale, poseban režim ishrane...?


- Pred koncert stanje nije redovno, ali nije ni opsadno. Pripreme doživljavam kao slatke muke i teško podižem ručnu. Pre se može reći da sam radosna i poletna nego nervozna. Organizaciju godinama prepuštam Milutinu, koji je za to pravi mag, tako da sam u dobroj meri lišena pretprazničkog stresa. Nema potrebe da išta menjam u svojoj svakodnevici. Naravno, emotivno me osnažuje pojačana pažnja bližnjih.


Glossy: Hoće li se ovaj koncert po nečemu razlikovati od prethodnih?


- Nijedan koncert nije isti. Sportskim rečnikom kazano, lestvica mojih ambicija i lestvica očekivanja publike uvek se podiže.


Glossy: Kad se osvrnete unazad, postoji li nešto što biste promenili u svojoj 33 godine dugoj karijeri?


- Poznata sam po tome što gledam samo napred. Ne gubim vreme na preispitivanja takve vrste. Za onim što je eventualno propušteno ne vredi žaliti. Nepogrešivih nema, ali greške ne ponavljam, i to je dovoljno. S druge strane, kad objektivno sagledam dosadašnju karijeru, bilans je očigledno impresivan i zaista ne mogu da se žalim.

 

Glossy: Kako se osećate na pragu 60. godine? Svojim izgledom kao da računate godine unazad?


- Veoma sam zadovoljna onim što sam u životu postigla, ali imam još mnogo da uradim i, kao što vidite, ne posustajem ni na jednom planu. Naprotiv, nikad nisam bila aktivnija.


Glossy: Šta je najpresudnije za to da žena dobro izgleda?


- Nema pravila. Znam žene koje najbolje izgledaju kad su u dubini duše vrlo nesrećne. Naprosto, ne dopuštaju da tuga naruši njihovu privlačnost. Kod mene je drukčije. Unutrašnje zadovoljstvo kojim zračim vidi se iz aviona. Da, ljubav je čaroban kozmetički štapić.


Glossy: Plašite li se prolaznosti vremena?


- Nimalo se ne plašim. Kad je čovek i privatno i profesionalno ostvaren, oseća zahvalnost, a ne strah.


Glossy: Nisu bili retki komentari vaših prijatelja da vas je veza sa Milutinom promenila u smislu da ste postali otvoreniji kao osoba.


- Tačno je. Manje sam rezervisana, više se šalim i dublje dišem. Milutin mi ne dopušta povlačenje u sebe. Ne da da me obuzme seta.

 

foto: Nemanja Pančić


Glossy: S obzirom na to da lagano "trošite" sedmu godinu veze, plašite li se da je ona krizna?


- Milutin i ja se ne uklapamo u statistiku. Ako u toj priči ima istine, bićemo izuzeci i baš nas briga za pravilo.


Glossy: Kako izgleda zajednički život sa političarem?


- Svaki posao, ako se pošteno obavlja, zahteva posvećenost, predanost, pa i izvesne žrtve. Poštujem Milutinovu principijelnost i nepokolebljivo zalaganje za ekonomski napredak i socijalnu pravdu. S druge strane, on ceni moj rad, shvata moje obaveze, i to je jedan od važnih elemenata naše veze. Oboje smo u žiži javnosti i znamo kako da se nosimo s izazovima koje nosi popularnost. Najvažnije je razumevanje. Ono je najveća pomoć.

 

Glossy: Deluje da se Mrka odlično slaže sa vašim sinom Igorom i unucima Sonjom i Brankom? Da li je tačno da ga Sonja oslovljava sa "deko"?


- Tačno je i jedno i drugo. Smatram to sasvim prirodnim. Milutin je spontan, topao čovek, što su Igor i deca odmah osetili, i među njima je od početka uspostavljena iskrena bliskost. Imaju poverenja u njega, dragoceni su im njegovi saveti i umeju divno da se šale.


Glossy: Kako biste opisali svoj odnos sa sinom s obzirom na to da ste ga rodili veoma mladi i da je razlika od 17 godina mala?


- Volimo se, razumemo, poštujemo i pomažemo jedno drugome. Igor ima svoje prijatelje, ja svoje. On je moje dobro, plemenito dete, moj lepi sin, i to će uvek ostati, koliko god godina imao.

 

Glossy: Jeste li ikada želeli da imate još naslednika i da li su vam unuci ispunili eventualnu prazninu za još dece?


- Okolnosti su htele da Igor ostane jedinac. Mislim da je njemu više žao zbog toga nego meni. On je zenica moga oka, a oni su mi velika radost.


Glossy: Koliko ste bliski sa Sonjom? Da li vam se ona poverava i jeste li vi baka koja zna sve njene tajne?


- Obožavamo se. Sonja je moja maza, ali ona ima mamu i tatu i sa njima je, naravno, najprisnija. Što se tajni tiče, učim je da neke sačuva samo za sebe jer smatram da je to veoma važno umeće.

foto: Andreja Damnjanović


Glossy: Poveravate li se vi njoj i ume li nekad da vas savetuje ili kritikuje?


- O, da, često me iznenadi zrelim promišljanjem i ne libim se da je poslušam. Prava je mudrica i već ima izgrađen, vrlo istančan ukus.


Glossy: Možete li za sebe da kažete da ste srećna žena?


- Zadovoljna sam i uspešna, voljena sam i volim, zdravlje služi i mene i osobe koje su mi drage, dakle, nemam razloga da ne budem srećna. Međutim, kao što sam već nekoliko puta rekla, volela bih da u očima ljudi pored kojih svakodnevno prolazim nema toliko brige, beznađa i gorčine.

 

Magazin Glossy - svake srede uz dnevni list Kurir!

foto: glossy

 

makonda-tracker