zvezda serije "ubice mog oca"

Miodrag Miša Dragičević: Kad sam tužan, ljubav je moj ventil

0

U razgovoru za Glossy mladi umetnik priča o podršci sestre Tamare, odrastanju u novobeogradskim blokovima i iznenadnoj ljubavi prema svojoj profesiji.

foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Mladog glumca Miodraga Mišu Dragičevića publika je zavolela zbog uloge Žike Kurjaka u seriji "Čizmaši". Bez treme s nepunih 20 godina stao je u isti kadar s velikanima našeg glumišta, a danas s nestpljenjem iščekivao je premijeru druge sezone serije "Ubica mog oca".

 

Glossy: Niste želeli da budete glumac, čak ste se spremali da odete na studije u Ameriku.

- Osam godina trenirao sam košarku. Igrao sam u Zvezdi, Partizanu, Megi... Do stipendije u Americi i igračke karijere delile su me samo formalnosti. A onda mi je sudbina namestila "utakmicu" posle koje sam mogao samo da odložim loptu i zaigram neku drugu igru. Dobio sam mononukleozu i pola godine ostao sam vezan za krevet. Gledajući filmove došao sam na ideju da upišem glumu u klasi Biljane Mašić.


Glossy: Da li vas je sestra Tamara pripremana za prijemni?

- Ne. Pripremao me je njen suprug Petar Benčina. Nisam imao pojma šta je potrebno za prijemni. Dva meseca radili smo zajedno u BDP-u.


Glossy: Kako ste se zaljubli u glumu?

- Gledajući Tamaru na setu serije "Miris kiše na Balkanu". Leti sam odlazio biciklom s Novog Beograda u Zemun da gledam kako se snima serija i kakve indikacije daje veliki Ljubiša Samardžić. Nekako sam uz nju dospeo u taj svet. Mislio sam da i ja to mogu.


Glossy: U kojoj meri je serija "Čizmaši" ispunila vaša očekivanja?

- Nisam ni sanjao da ću na početku druge godine dobiti glavnu ulogu. Kasting je trajao vrlo dugo i bio traumatično iskustvo za mene. Proveo sam 74 dana snimanja s velikim glumcima, što je bilo korisno za mene. Zanat sam "krao" od Berčeka, Bjelogrlića i Diklića. Bila je to moja druga škola.

 

Prvi put zajedno na daskama koje život znače: Tamara Dragičević sa bratom Miodragom u pozorišnoj predstavi Osećaj brade
 

Glossy: Kreće nova sezona serije "Ubice mog oca". Možete li da nam otkrijete nešto o svojoj ulozi?

- Nisam dobio ceo scenario, igram momka s druge strane zakona - dilera trave i droge.


Glossy: Čime vas je kupio Vuk Kostić čiji ste fan?

- Svojom ulogom u filmu "Apsolutnih 100". Dopao mi se njegov stil glume. Film znam napamet i kažem u šali da u nekom rimejku mogu da igram glavnu ulogu


Glossy: Odličan ste i imitator. Koga pored Vuka dobro imitirate?

- Kažu da je to Denzel Vošington i neki američki reperi.


Glossy: Najmlađi ste član porodice. Da li su vam sestre pazile i pokrivale?

- Podržavale su moje snove i maštanja, a na kraju i u odluci da budem glumac. Njih dve me gledaju kao malo vode na dlanu. Kad se razbije vaza kod baka Jelice, priznavao sam umesto njih. Tamara me nikad nije odbijala od glume izgovorima da je to težak posao i da ima previše glumaca. Govorila mi je samo da budem svoj i da uvek radim sve dajući celog sebe.


Glossy: Igrate na svim beogradskim scenama. Koja vam je uloga u pozorištu najdraža?

- Saradnja s Egonom Savinom u komadu "Pod žrtvnjem" u JDP-u. Bilo mi je uživanje da učim od takvog reditelja. Gluma na filmu i za scenu potpuno su različite. Pozorište traži teatralnost, a kamera to ne trpi.

 

Brat Tamare Dragičević u zadovljivim kadrovima sa mladom pevačicom

 

Glossy: Ko je Miša privatno?

- Veliki filmofil. Gledam puno filmova i serija. Igram basket s drugarima. Košarka mi je i dalje u krvi. Volim da izađem s društvom i s devojkom, koja je moja ljubav s fakulteta. Nema razloga da to krijem. Kad sam tužan, ljubav je moj ventil.


Glossy: Imate karaktrističan ožiljak. Da li je taj beleg od rođenja?

- Nastao je kad sam bio dete nakon nekoliko operacija. Volim ga i deo je mene, a ljudi me po njemu pamte.

makonda-tracker