glossy intervju

Goran Šepa Gale: Kerber je jači od mene

0

Frontmen grupe Kerber, Goran Šepa Gale ekskluzivno u intervjuu za Glossy otkriva.

foto: Nebojša Mandić
foto: Nebojša Mandić

Šta je bio pokretač za ponovno okupljanje Kerbera?

- Nikada nismo prestajali sa svirkama, ali se jesmo malo povukli iz medija. Publika je počela da nas proziva i dolazi u velikom broju na naše nastupe. Osetili smo ponovo zov velike scene i eto nas sve češće u medijima. Ima I novih pesama , pa mislim da se uspavani Kerber vraća u novu mladost. Pre puno godina smo rekli : "Nek traje, dok traje, a posle nek zvona zvone tužnima..."

 

Da li se danas dosta promenila rok scena?

- Istina, promenila se scena. Sada bendovi malo previše liče jedni na druge. Ako je neko u modi, to se odmah kopira. Mi smo pokušavali da pronađemo sebe i da budemo drugačiji. Mnogo smo svirali i nismo bili nestrpljivi. Nama je muzika bila putovanje, druženje, magija koja nas okuplja, način izražavanja. Nismo postavljali pitanje muzika ili nešto drugo. Uvek samo muzika, alternetiva nije postojala!

 

Kako gledate na današnje mlade muzičare i šta ih savetujete?

- Nije lako istrajati u svojoj ideji, ali to je i moj jedini savet. Muzika će ti uzvratiti dobrim.

 

Svojevremeno su vaz nazvali kraljem rokenrola, kako gledate na to?

- Mislim da smo skloni preterivanju. Ne obraćam pažnju na takva titulisanja. Poraste malo popularnost i to je sve. Ja se samo dobro zabavljam.

 

Glossy intervju, Neša Galija: Dugo sam tragao za svojim mirom

 

Da niste pevač, bili biste...?

- Nisam nikada sebi zadavao zadatke šta da budem. Možda me je muzika uzela na vreme, da ne skrenem nekom stranputicom...(smeh).
 

Da li ste se nekada pokajali što ste odabrali muzički poziv?

- Nisam ja birao. Muzika je birala.

 

Postojili neka anegdota sa nekog vašeg koncerta ?

- Anegdota ima koliko hoćeš. Zato volim putovanja. Leteli smo jednom iz Zagreba i pred put pijuckali uz šank. Nekako sam uvek bio sa našim tehničarom, veoma krupnim momkom. Ovaj put smo malo i preterali. Proći ce i zadnji poziv, ja već na izlazu, a moj drugar još pijucka. Zovem ga da krene, a on potrča, smejući se. Kaže: "Pitao me šanker da li se bojim aviona, i ja mu potvrdio. On mi sipao još jednu i rekao - Ja častim, možda ti je zadnja..."

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

makonda-tracker