Otkrivamo

Domaćica koja ne kuva, fashionista a nije iz sveta mode: Koliko se Amal (nije) promenila od kako je sa Džordžom Klunijem (FOTO)

1

Sa dragom, slavni glumac Džordž Kluni pre svega ima jednu stvar koja ga neosporivo spaja sa njom u bajkovitoj ljubavnij priči. U pitanju je strast. Naime, kolika je on zvezda u svetu filma - tolika je Amal zvelda u svom poslu...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Gospođa Kluni rođena je u Bejrutu, glavnom gradu Libana koji tokom 1978. godine, bio u sred građanskog rata. Sa dve godine sa ocem profesorom na američkom univerzitetu u Bejrutu i majkom novinarkom preselila se u London, gde je i odrasla. Lepa Amal diplomirala je 2000. na prestižnom oksfordskom univerzitetu, gde je i pokazala svoja prva interesovanja na temu ljudskih prava, piše Elle. Dve godine kasnije Amal je završila i master studije na njujorškom pravnom univerzitetu i iste te godine položila pravosudni ispit, te postala član američke advokatske komore, ali i stručnjak za međunarodno pravo.

foto: Profimedia

Njen glavni pokretač u kasnijem napretku u karijeri bila je ogromna strast i interesovanje koju je posedovala prema svom poslu, te je upravo to ono zbog čega je par godina kasnije ipak odlučila da se sa Menhetna vrati u London. U pitanju je bila ponuda koju nije mogla da odbije, posao u prestižnoj advokastoj firmi Doughty Street Chambers, poznatoj po vrlo jakoj istoriji poslovanja u slučajevima ljudskih prava, gde je od samog starta briljirala odbranivši nekoliko visoko profilisanih slučajeva važnih na svetskom nivou.

 

Posvećenost i strast sa kojom pristupa svakom slučaju ne jenjava od prvog dana kada je odlučila da se bavi ovom strukom i nema nikakvu nameru da stane, niti da zapostavi svoju karijeru zbog toga što se udala za bogatog holivudskog glumca sa kojim je sada dobila blizance, iako bi naravnog svakog trenutka mogla da odustane od kraijere i nastavi život na visokoj nozi baveći se majčinstvom.

 

Nakon njegovog predloga Amal Kluni bila je ŠOKIRANA: Ovo je JEDINA STVAR koju je zabranila Džordžu Kluniju! (FOTO)

 

Prilikom jednog od retkih intervjuaa koja je dala, novinarka ju je pitala zar ne oseća strah za sopstveni život u borbi koju vodi protiv ISISA i terorizma, a zbog čega često dobija pisma pretnji, a čak su i njene bliske kolege fizički napadnute. Amal pak ima vrlo jasan i čvrst stav povodom ovog pitanja i spreman odgovor.

Ukoliko želite potpuno mirno da spavate noću i budete sigurni u ishod onoga što radite, možete praktikovati drugu vrstu advokature, recimo da se bavite saobraćajnim prekršajima. Ali to nije ono što mene pokreće, ja želim da radim na slučajevima na kojima mogu iskazati svoju strast. I ne, neću odustati od svog posla nikada. To jednostavno nije opcija."

Svoj status poznate osobe lepa advokatica takođe doživljava kao nešto što može upotrebiti u svojoj bitci za pravdu.

Ne vidm sebe kao poznatu ličnost, jer i dalje radim posao koji sam radila i ranije, na potuno isti način. Mislim da postoji određana odgovornost u tome što radite kada ste poznati, a ja se trudim da to iskoristim na najbolji mogući način i da publicitet iskoristim upravo u korist onoga na šta svetu treba da se skrene pažnja."

Sa ovakvim čvrstim stavom i ambicioznošću koju poseduje, potpuno nam je jasno zašto je privukla pažnju najpoželjnijeg holivudskog neženje, koji ju je zaprosio nakon svega šest meseci poznanstva.

foto: Profimedia

Ona je jedno neverovatno biće, iznad svega vrlo brižna. Ujedno, ona je i jedna od najpametnijih ljudi koje sam ikada upoznao i poseduje fantastičan smisao za humor. To su samo neki od razloga zbog kojih sam se zaljubio u Amal. Takođe, sada imam nekoga u životu sa kim mogu da pričam o svemu i nekoga o kome brinem više nego što sam ikada za ikoga."

Nastavak pročitajte na idućoj strani teksta...

 

makonda-tracker