Neočekivano

Kad glasine i estetski zahvati uzmu maha: Travoltin put od glumačke legende do maskote (FOTO)

0
Mnogi često navode da je karijera Džona Travolte karijera veća od života! Samo delić bogate liste čine "Groznica subotnje večeri", "Briljantin", "Pulp Fiction"... Međutim, u poslednje vreme, glumac ne uživa samo dobru stranu slave.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Džon Travolta je rođen u Nju Džersiju i najmlađi je od šestoro dece. Otac profesionalni fudbaler i majka glumica su bili dobar vetar u leđa kad je u pitanju njegova karijera.

foto: Profimedia

Kao srednjoškolac se pokazao kao dobar pevač, igrač i glumac. Prvu ulogu je dobio 1972. godine u seriji "Emergency", a potom je usledio angažman u čuvenom horor filmu "Keri" koji je napravljen na osnovu istoimenog romana američkog pisca Stivena Kinga.

 

Knjiga otkriva mračne tajne jednog od najslavnijih sajentoloških bračnih parova Travolta-Preston

 

Posle par manjih uloga, karijera mu je odletela u najveće visine, posebno po "Groznice subotnje večeri" i mjuziklu "Briljantin". Zatim, skandali su polako ali sigurno krenuli da "grizu"... Iako to nikada nije priznao, više puta optuživan je da je homoseksualac. Priče o njegovim ljubavnicima počele su da kruže još početkom devedesetih godina.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

Više puta bio je i krivično gonjen od strane muškaraca sa kojima je dolazio u kontakt jer ih je, navodno, napastvovao.

 

Džon Travolta: Volim da igram žene

 

Još jedna strahota obeležila je njegov život koliko i rad. Njegov sin Džet preminuo je 2009. godine sa 16 godina na Bahamima od previsoke telesne temperature. Travolta je jako teško podneo gubitak i povukao se iz javnosti na par godina.

U želji da ostane na velikom platnu i na televiziji Travolta se podvrgao estetskim zahvatima koji se nisu dobro završili. Ali i pored ugrađivanja kose, zatezanja lica i botoksa uloge nisu stizale. Kada su ga videli u seriji "People vs O. J. Simpson" fanovi su bili šokirani, jer je bilo više nego jasno da se glumac, po pitanju plastične hirurgije, "zaigrao".

 

Kako sam postao Robert Kardašijan: Dejvid Švimer oduševio ceo svet, ali ne želi da se upozna sa slavnim rijaliti divama (FOTO)

 

Skandali, estetski zahvati i velika tuiga zaista su uzeli maha. Što vreme više prolazi, velikog glumca danas počesto predstavljaju kao maskotu, bez obzira na blistavu karijeru koju je dugo uživao. Istina je, kada odeš gore visoko, jedino gde možeš da se vratiš je dole...

foto: Profimedia

 

makonda-tracker