Oprostite njegovoj mladosti...

Pre nego što je postao Skrileks, bio je Soni Džon Mur: Kako sam od pevača iz hevi metal benda postao di džej

0
Kako je sa metala prešao na elektroniku mnogi se pitaju. Sve je zapravo počelo 2004. godine kada je kontaktirao Meta Guda iz benda "From First to Last" i ponudio da svira gitaru...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kad su producenti benda čuli Sonijeve vokalne sposobnosti odlučili su da bude pevač i gitarista. Izdavač "Epitaph Records" objavio je album "Dear Dairy" na kojem je pevao Skrileks. Hevi metal bend je bio veoma uspešan, ali 2006. godine Soni je zaradio tešku upalu glasnica i polipe, što je rezultiralo operacijom posle koje više nije mogao da peva kao ranije.

foto: Profimedia

Početkom 2008. godine Soni više nije bio Soni, već Skrileks. Nastupao je u klubovima u Los Anđelesu - ne kao pevač, već kao di-džej. Njegovo prvo izdanje bio je EP (mini album) "My Name is Skrillex" koji je bio dostupan na striming platformama besplatno.

 

Godinama se borio za svoje mesto pod suncem: Danas svetski popularni di-džej početkom devedesetih bio je mladić koji je jurio veliki san (FOTO)

 

Skirelks je u intervjuu 2015. godine rekao da je bio inspirisan elektronskom muzikom benda Daft Ppunk, kao i elektronskom dens muzikom koju je čuo na "Coachella" festivalu 2006. godine.

 

Saradnja sa producentom Diplom, kao i komercijalizacija dabstepa odvela ga je u mejnstrim vode koje su mu omogućile saradnju sa izvođačima kao što su Džastin Biber, Dženifer Lopez, Eli Goulding...

foto: Profimedia

Čuveni EDM, dabstep producent i di-džej Skrileks kao što primećujete nije započeo karijeru kao njegove kolege iz sličnih elektrnoskih branši - Kalvin Haris, Dejvid Geta i DJ Snake. Soni Džon Mur je bio frontmen hevi metal benda i pevao je!

 

makonda-tracker