suparnice

Drzak i skandalozan potez kojim je ušla u legendu: Evo kako je Merilin Monro uspela da ostavi Elizabet Tejlor u svojoj senci ZAUVEK

0
Iako čuvena Liz nije bila ni manje lepa, ni manje talentovana, niti je njen život bio manje zanimljiv, Merilin i danas važi za kraljicu Holivuda. To duguje jednom veoma hrabrom potezu...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Merilin Monro i Elizabet Tejlor su među najslavnijim ženama svih vremena. Svaka je bila lepa, slavna i uspešna na svoj način, muškarci su ih obožavali, ali ipak su bile suparnice. Merilin je toliko bila ljubomorna na Liz da nije prezala od drskih poteza da je zaseni.

 

Tajnu je odnela u grob, ali svi naslućuju ko je bio otac: Nikad do sad viđene fotografije TRUDNE Merilin Monro! (FOTO)

 

Izjedana ljubomorom na Elizabet Tejlor, čija je veza s Ričardom Bartonom u to vreme punila novinske članke, Merilin je naručila fotografisanje bez odeće očajnički želeći da postane popularnija od svoje najveće suparnice i da se o njenim fotografijama piše više nego o Elizabetinoj ljubavi s Ričardom.

 

Ali nesigurnoj Merilin ni obnažene fotografije nisu donele zadovoljstvo. Shvatila je da je fotografisanje uzaludno i čak je rekla fotografu: I dalje se sve vrti oko obnaženosti. Zar sam dobra samo za to?

 

foto: Profimedia

Dobro je poznato da se Merilin tokom čitave svoje karijere osećala neshvaćeno i iskorišćeno. Nije imala mnogo prijatelja, a jedna od retkih osoba kojima je mogla da se poveri bio je fotograf Lari Šiler koji je u svojim memoarima Merilin i ja otkrio šta je sve mučilo zvezdu.

 

Kako Šiler piše, Merilin i on su se upoznali u vreme kada je glumica smislila plan kako da prisili holivudski Fox Studio da počne da je shvata ozbiljnije i da joj pruži istu pažnju kao Elizabet Tejlor. U to vreme Liz je po filmu zarađivala oko milion dolara, koliko je dobila i za spektakl Kleopatra, dok je Merilin za film Something’s Got To Give, tokom čijeg snimanja je bila otpuštena, dobila ni punih sto hiljada dolara.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker