O planovima, novim izazovima...

Mila Jovović, ekskluzivno za Story: Nisam želela da ćerka krene mojim stopama... (FOTO)

0
Holivudska glumica srpskog porekla Mila Jovović (41), još kao dete preselila se sa roditeljima iz tadašnjeg Sovjetskog Saveza najpre u London, potom Sakramento, a onda u Los Anđeles...
foto: Brian Bowen Smith
foto: Brian Bowen Smith

Njeno puno ime glasi Milica Nataša Jovović, a otac joj je Srbin, lekar Bogdan Jovović. Da svoje poreklo nije zaboravila, dokazuje činjenica da govori ruski i srpski jezik. Mila je rano pokazala da je svestrana, odmalena se bavila modelingom, nakon toga počinje da glumi, a manje je poznato da ova lepotica obožava da peva i da je nastupila kao pevačica na proslavi rođendana poslednjeg predsednika Sovjetskog Saveza Mihaila Gorbačova.

 

foto: Brian Bowen Smith

Važi za jednu od najskromnijih poznatih ličnosti. S druge strane, imala je buran ljubavni život, iza sebe ima dva razvoda, a trenutno je srećna u trećem braku sa režiserom Polom Andersonom (51), koji je i odgovoran za njeno angažovanje u franšizi Pritajeno zlo, što će, kako se kasnije ispostavilo, obeležiti njenu glumačku karijeru.

 

Sa njim ima dvoje dece, ćerke Ever Gabo (9) i Dašijel Edan (1). Zanimljivo je da se prvi put udala sa samo šesnaest godina za glumca Šona Endruza, ali taj brak poništen je nakon nekoliko meseci. Ubrzo nakon toga, drugi brak sklopila je sa francuskim režiserom Likom Besonom, koji je od nje stariji čak sedamnaest godina, ali razveli su se posle samo 12 meseci.

 

foto: Brian Bowen Smith

O novom nastavku ove popularne filmske sage, kao i porodičnom životu, svojim planovima i novim izazovima, slavna glumica govori u ekskluzivnom intervjuu za magazin Story.

 

S: Kakva je Alis u filmu Pritajeno zlo: Finalno poglavlje?

Pomirila se sa svojom prošlošću i onim što zapravo ona jeste. Uvek se mogla prepoznati njena nesigurnost, ali više nije tako."

S: Kako je to na kraju postigla?

Oslobađajući se većeg dela svoje krivice i suočavajući se s mogućnošću kraja ljudske rase. Sada je napokon zadovoljna sobom i svojim mestom u svetu, što je super. A i ja sam!"

S: Kako to mislite?

Na to da kako starite i dobijete decu, postajete zadovoljniji sobom. Pretpostavljam da žena kada se ostvari u ulozi majke, dobije tu moć."

Mila Jovović: Neću da promovišem nasilje

 

S: Znači, Alis i vi sazrevale ste zajedno?

Da, mislim da kako se ona menjala, menjala sam se i ja i obratno. To je zabavno, ali i neizbežno kada iznova igrate jedan lik. Isto je i sa TV serijama, kada glumci uđu u treću ili četvrtu sezonu, naprosto se srode sa svojim likom."

S: Na koji način pristupate liku koji treba da igrate?

Svakoj ulozi pristupam drukčije zato što se i likovi razlikuju. Srećna sam što sam radila nezavisne filmove i druge stvari koje su mi omogućile da se oprobam u raznim žanrovima i eksperimentišem s brojnim ličnostima.

 

Ispostavilo se da su serijal Pritajeno zlo i filmovi tog žanra najgledaniji, ali mislim da je najvažnije da radite na nekom ostvarenju zato što vam se dopada uloga još dok čitate scenario, čak i ako to neće biti gledano. Treba biti fleksibilan u tom pogledu."

S: Dakle, verujete da je važno za glumca da ima raznoliku karijeru?

Glumci žele da rade, ali to je vrlo teško jer ponekad ima posla preko glave, a nekada ga nema uopšte. Zato je zabavno raditi, bez obzira na veličinu projekta. Želite da budete inspirisani, ali i svoji. Možda je to i razlog zašto sam eksperimentisala s različitim žanrovima. Volim da uživam u životu i sebi, jer ako ja nisam zadovoljna sobom, zašto bi bilo ko drugi bio?"

S: Alis je višeslojna, ponekad je usamljenik, ali u isto vreme ona je i vođa koji inspiriše.

Tačno tako! Ne možeš biti vođa ako ćeš ostaviti ljude iza sebe. U tom slučaju, ti si kukavica. Takođe, iako Alis nije majka, ona je u suštini veoma brižna. Zaštitnički je nastrojena i to je nešto u čemu se poistovećujem s njom."

S: Postoje mnogi načini da se zaštite ljudi u svakodnevnom životu...

Da, i upravo zato govorim svojoj ćerki, koja ima plavi pojas u tekvondu, kako mora da se ponaša zaštitnički u školi i da stane u odbranu svakog deteta koje trpi neki vid maltretiranja. Ona ima priliku da vidi mene koja sam jaka i radim razne stvari na setu i nadam se da će tu naći inspiraciju."

S: I vaša ćerka glumi u filmu.

Moja ćerka Ever već neko vreme želi da postane glumica. Odrasla je na setovima i sa samo pet godina odlučila je da želi da se pojavi u serijama koje je u to vreme gledala sa svojim prijateljima. Rekla sam joj kako prvo mora da nauči da čita da bi savladala scenario.

 

Te godine njeno čitanje drastično se popravilo. Zatim sam joj objasnila kako mora da ide na časove glume i radi na svom talentu, i to je uradila! Za Ever gluma je nešto što je deo nje, voli je i oseća. Ima prirodan talenat koji mislim da ja nisam imala u tom uzrastu. Iver nije pao daleko..."

S: Ever je prvo glumila Alis u mladom uzrastu, ali u novom delu filma dobila je mnogo veću ulogu, zar ne?

Da, režiser joj je predložio da igra mene kao devojčicu, što je bila uloga od nekoliko scena bez dijaloga. Pošto se dobro pokazala, razgovarala je s njim o mogućnosti da igra ulogu Crvene Kraljice. U početku nisam bila sigurna da li je to dobra ideja, zbog kritika, ali na kraju sam popustila. I sada, verovali ili ne, želi uloge u drugim filmovima."

Nastavak intervjua čeka vas na sledećoj strani teksta...

 

( Razgovarao: Mateo Anderson, Priredila: Tijana Grujić )
makonda-tracker