na novom terenu

Ovako izgleda život Donalda Trampa u Beloj kući: Jedna stvar ga je oduševila, ali postoji i nešto što mu se UOPŠTE ne dopada

0
Poznato je da novi predsednike Amerike gotovo nikada ne spava u hotelu jer uživa u kvalitetnom snu samo u svom krevetu. Međutim, s novim poslom on je dobio i novi dom, ali i potpuno drugačiji način života.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Donald Tramp u predizbornoj kampanji obišao je skoro svaki kutak u SAD-u, prošao je hiljade i hiljade kilometara, ali uglavnom se nigde nije zadržavao više od dan, dva.

 

Objašnjenje je vrlo jednostavno - čovek obožava da spava u svom sopstvenom krevetu. Doslovno je izludeo svoje pilote i ostalo osoblje koji je moralo svakodnevno da ga vrati u Njujork. Novi predsednik sada je punih pet dana proveo na nepoznatom području, u Beloj kući. Sada se postavlja pitanje - kako se snašao?

 

Jednu namirnicu jede baš SVAKI DAN: Otkrivene 3 strogo čuvane tajne Melanije Tramp za savršen izgled (FOTO)

 

Sudeći po insajderskom izveštaju Njujork tajmsa, koji se pozabavio Trampovom svakodnevicom u Vašingtonu, zaključak je da mu uopšte nije loše. Čak su se i njegovi saradnici brinuli kako će uspevati da ga zadrže van Njujorka, ali nakon pet dana situacija izgleda obećavajuće. Tramp deluje zadovoljno, čak i ushićeno.

 

- Šta me najviše oduševilo? Telefoni! To su najbolji telefoni koje sam koristio u životu. Reči samo izlaze iz mene - rekao je Tramp u jednom intervjuu referirajući na činjenicu da ga niko ne prisluškuje ili snima njegove razgovore.

 

 

A kako izgleda jedan običan dan u novom životu Donalda Trampa? Ustaje iz kreveta nešto pre šest i prvo što radi - pali televiziju. Nakon što pogleda sve jutarnje vesti, ode na doručak u Zapadno krilo i prelista novine, a usput objavi i nešto na Tviteru. Na stolu su Njujork tajms, Njujork post i Vašington post.

 

Njegovi sastanci počinju oko devet sati, mnogo ranije nego što je navikao i tu leži najveća promena u njegovom životu. To je vreme uvek bilo rezervisano za njegovu omiljenu preokupaciju - gledanje TV-a. Ipak, navodi Njujork tajms, slobodno vreme u večernjim satima omogućuje mu mnogo vremena za sedenje pred TV ekranom.

 

Popodneva su rezervisana za potpisivanje novih odluka u Ovalnoj sobi i sastanke u Zapadnom krilu. Ipak, najviše je opčinjen Ovalnom sobom. Ponekad sedi sam u njoj i samo gleda prostoriju i divi joj se, piše Jutarnji.

 

- A ponekad zovem porodicu i saradnike. Svi uđu unutra i samo gledaju i dive se - rekao je Tramp.

 

 

 

foto: REUTERS/Jonathan Ernst

Svi bivši predsednici najviše zamerke su imali na činjenicu da su ponekad danima bili zatvoreni unutar Bele kuće. Najviše je zanovetao Buš Mlađi kojeg su zidovi zgrade izluđivali i koji je najviše sanjao - sveži vazduh.

 

Međutim, kad je u pitanju Tramp, tu nema nikakvih problema. Njegovi saradnici tvrde da taj može danima da izdrži u zatvorenim prostorijama. Tramp je ranije živeo u penthausu na 58. spratu Tramp Tauera, a kancelarija mu je bila na 26. spratu. Dakle, mogli su da prođu dani dok ne izađe iz zgrade. Jedini dodir s spoljnim svetom je imao preko prozora s kojeg je pogled pucao na Central park.

 

Hoće li Bela kuća imati SOBU ZA ULEPŠAVANjE? Trampovi za SAMO NEKOLIKO sati promenili enterijer čuvene rezidencije, ali tu nije kraj (FOTO)

 

Vrlo brzo nakon inauguracije, Tramp je ostao i bez supruge. Melanija se zajedno s njihovim 10-godišnjim sinom Baronom vratila u Njujork i tamo će biti sve do kraja Baronove školske godine, a onda će se trajno preseliti u Vašington.

 

 

Njujork tajms podrugljivo navodi da Tramp neće očajavati, da će mu društvo praviti najbolji prijatelji - TV i nezaštićeni pametni telefon preko kojeg na Tviter šalje komentare na svoje "omiljene" emisije.

 

- Ma nema veze, dolaziće preko vikenda. Melanija će ovde biti i ranije - kaže Tramp.

 

Tramp je potvrdio da uživa u svom novom domu iako je bio poprilično ljut zbog komentara nakon njegove inauguracije. Njegov portparol Šon Spajser pokušao je da popravi stvar, ali na kraju se sve završilo s jednom od najbizarnijih pres konferencija u istoriji Bele kuće. Dan kasnije njegova savetnica Kelan Konvej je spomenula pojam alternativne činjenice, koji nije najbolje prošao kod novinara i javnosti, ali Tramp je bio oduševljen tim njenim istupom, a nahvalio je i Spajsera.

 

 

foto: Profimedia

- On je superstar - govorio je Tramp o Spajseru savetniku Stivenu Banonu i šefu osoblja Pribusu.

 

Iako je u Tramp Taueru predsednik Amerike imao celu vojsku posluge, sa sobom u Belu kuću nije doveo nikoga. Novinari pišu da nema nikakvih zamerki, da je čak zadovoljan i hranom. Cela njegova porodica bila je oduševljena kada je jutro nakon inauguracije ugledala švedski sto pun voća, narezaka, raznih specijaliteta, čak i slatkiša na koje su deca odmah navalila. Osoblje se potrudilo da pronađe i neke posebne poslastice koje je Tramp oduvek voleo...

 

Ovu lepoticu je američki predsednik prvu voleo: Razvod od Donalda Trampa joj je doneo ogromno bogatstvo (FOTO)

 

Na prvi odmor, nagađa se, Tramp će otići 3. februara. Plan mu je da ode u svoj privatni klub u Floridi. Do tada, kako sam kaže, prilagodiće Belu kuću svom ukusu. Ali promene će biti jedva vidljive...

 

- Ovo je predivna kuća, jako elegantna. Da samo znate kako se osećam kad spavam u istoj sobi u kojoj je nekada spavao Abraham Linkoln - rekao je Trump i zaključio:

 

- Naravno je da je sve drugačije, ali ja sam srećan. Ovo je čista elegancija, ovo je istorija!

makonda-tracker