Teško je...

To je samo dodatno otežalo situaciju: Evo zašto Džejmi Oliver zatvara toliko restorana

0
Džejmi Oliver nedavno je izjavio da će zatvoriti više restorana svog lanca u Velikoj Britaniji.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kao glavni razlog Džejmi Oliver navodi odluku Velike Britanije da istupi iz EU, što je dovelo do poskupljenja sastojaka za italijanska jela koja pripremau "Jamie’s Italian". Biće zatvoreno šest restorana, između ostalog u Aberdinu u Škotskoj i u Londonu blizu Katedrale Svetog Pavla.

 

Džejmi Oliver: U jednom trenutku sam bio siromašan, već u sledećem jako bogat!

Svaki vlasnik restorana zna da je na tržištu situacija teška i da su pritisci i neizvesnosti nakon odluke o Bregzitu dodatno otežale situaciju", objasnio je u saopštenju direktor "Džejmiz italijana" Sajmon Blagden.

Zatvaranja će ugroziti 120 radnih mesta, što je manje od pet odsto zaposlenih u ovom lancu, naveo je Blagden, koji je obećao da će radnicimaponuditi druga radna mesta u grupi. Kao razloge za zatvaranje dela restorana, osim poskupljenja sastojaka, navodi se i trošak za obuku zaposlenih i pad posećenosti.

 

foto: Profimedia

Od odluke Britanaca da istupe iz EU na referendumu 23. juna 2016, britanska valuta funta je osetno izgubila vrednost u odnosu na evro, što je dovelo do rasta cena uvoznih proizvoda.

 

Džejmi Oliver: Nekima je bizarno, nekima morbidno... Ali on to želi! (FOTO)

 

"Jamie’s Italian" će nastaviti da se razvija u inostranstvu, sa planom da pokrene 22 nova restorana sa partnerima, navode u ovoj grupi. Džejmi Oliver sada ima 42 restorana "Jamie’s Italian" u Velikoj Britaniji, a njegovo ime nosi i 36 restorana u inostranstvu.

makonda-tracker