Nesporazum

Silovanja ipak nije bilo: Bertoluči objasnio šta se zapravo dogodilo tokom snimanja čuvene scene seksa

0
Proteklih dana mediji širom sveta prisećaju se priče o snimanju scene analnog seksa za film "Poslednji tango u Parizu", a zbog jednog nesporazuma mnogi su pomislili da je Marlon Brando silovao svoju koleginicu.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

To, naravno, nije bilo slučaj.

 

Legendarni reditelj bio je na meti napada proteklih dana jer je dopustio da tada 19-godišnja Marija Šnajder doživi torturu koju mnogi krive za njene kasnije probleme u životu.

 

Ono od čega je moj otac čitav život zazirao desilo se i meni: Tim Rot otkrio da ga je silovao deda (FOTO)

 

Zbog gungule koja se pojavila u svetskoj štampi, sedamdesetšestogodišnji Bertoluči bio je primoran da se oglasi zvaničnim saopštenjem o čuvenoj sceni.

Pre nekoliko godina neko me je pitao o detaljima čuvene scene s puterom. Odgovorio sam, ali možda nisam bio dovoljno jasan, da smo Marlon Brando i ja odlučili da ne kažemo Mariji Šanjder da ćemo koristiti puter. Hteli smo njenu spontanu reakciju na tu nedoličnu upotrebu 'putera'. Tu leži nesporazum", istakao je Bertoluči.

 

foto: Profimedia

On je objasnio da, dakle, nikakvog silovanja nije bilo - radi se samo o tome da je on odlučio da iznenadi Mariju upotrebom neke vrste lubrikanta.

 

Glumica šokirala fanove priznanjem: DVA PUTA su me silovali, odbijam da se toga stidim!

Ako neko misli da Marija nije znala da će to biti scena silovanja, to je potpuno netačno. Ona je znala da će to biti scena silovanja, zato što je pročitala scenario, gde je sve bilo opisano. Jedina novina bio je puter. To je, kako sam kasnije saznao, uvredilo glumicu. Ne nasilje u sceni, za koje je znala jer je pročitala scenario", pojasnio je Italijan.

Šnajderova, koja je preminula 2011. godine, svojevremeno je izjavila da se osećala "spomalo silovano od strane obojice" nakon snimanja čuvene smene.

 

 

makonda-tracker