Veštica koja je uzela bračnu sreću

Tragična pogibija nakon koje je ostala samo mračna kletva: Podignite veo tajne koji prekriva blud i razvrat Grimaldijevih, ako smete... (FOTO)

0
Princeza Grejs od Monaka poginula je 1982. godine. Doživela je moždani udar za volanom pri povratku kući sa ćerkom, i skrenula je sa puta. Iako je preživela saobraćajnu nesreću, u bolnici je preminula već idućeg dana.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sve dok se nije udala za princa Renijea III, bila je glumica, oskarovka, jedna od najlepših žena Holivuda. Grejs Keli, kako joj ime govori, Graciozna, bila je i ostala ikona u svakom smislu.

 

foto: Profimedia

Nakon tragične smrti, Renije III od Monaka se nije više ženio.

 

Životna priča - Grejs Keli: Najlepša plavuša svog doba

 

Tragična pogibija princeze Grejs dodala je još jedan bizaran događaj u dinastiju Grimaldi, koja od starih vremena vuče mnoge zle kobi...

 

foto: Profimedia

Naime, prokletstvo Grimaldijevih navodno je izazvala jedna veštica. Princ Renije I, oteo je i silovao maloletnicu. Kasnije, kada je odrasla, navodno je postala veštica koja je proklinjala Grimaldijeve s rečima:

Neka se nikada u Grimaldijevih ne pojavi sreća u braku!"

Kletva je traje sve do danas. Pošto je Grejs poginula, njihovo troje dece, Karolina, Stefani i Albert II sve više postaju uplateni u skandale.

 

Karolina od Monaka, najstarije dete Grejs Keli i Renijea III, udavala se tri puta. Prvi put za 21 godinu starijeg Filipa Žinoa, dok je njen drugi suprug i "ljubav njenog života" bio Stefano Kaziragi sa kojim je dobila troje dece.

 

Treći put se udala 1999. godine na svoj 42. rođendan se udala za Ernsta Augusta od Hanovera i iste godine su dobili ćerku. Posle 10 godina Karolina se vratila u Monako jer ju je muž varao sa mlađom ženom, al se nisu zvanično razveli.

 

foto: Profimedia

A Albert II od Monaka, tzv. bludni sin Grimaldijevih... Oženio se bivšom plivačicom Šarlin Vitstok 2011. godine. Zanimljivo je da je prva obaveza nove princeze bila da prati supruga u kliniku gde mu je urađen test za utvrđivanje očinstva, pošto je Albert bio vrlo nestašan. Knez Albert ima dvoje vanbračne dece sa dve žene, kćerku Jasmin Grejs i sina Aleksandra Kostu.

 

Životna priča: Princeza Karolina od Monaka - Uzdignute glave uprkos nedaćama

 

Kako su deca rođena van bračne zajednice, ne mogu biti naslednici monačanskog prestola, iako je knez priznao očinstvo. Takođe, iz braka sa kneginjom Šarlen ima dvoje dece, princezu Gabrijelu i princa Žaka koji su legitimni naslednici prestola

makonda-tracker