vest koja je poremetila svet

Udovica poznatog glumca rasvetlila mračnu tajnu: Ovo što će te čuti o glumčevom samoubistvu će vas frapirati (FOTO)

0
Dve godine nakon smrti poznatog glumca, njegova udovica iznela je detalje poslednjih meseci njegovog života kao i razlog njegovog samoubistva
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kada je Robin Vilijams počinio samoubistvo u avgustu 2014. godine, ceo svet je bio zatečen. Sada, dve godine nakon smrti poznatog glumca, njegova udovica, Suzan Šnajder, iznela je detalje poslednjih meseci Robinovog života kao i razlog njegovog samoubistva.


Ona je za medicinski žurnal Neurologija napisala veoma dirljiv lilčni esej sa naslovom Terorista u mozgu mog supruga.

 

Šnajder i Vilijams bili su u braku od 2011. godine, a Suzan je u svom eseju navela da je od tada krenula i njihova “potraga” za pravom dijagnozom Vilijamsovog stanja, budući da mu je prvobitno ustanovljena Prakinsonova bolest.

 

Loše mu se piše: Džima Kerija optužuju da je kriv za samoubistvo bivše devojke

 

Umesto nje, ispostavilo se da Robin boluje od oblika demencije (Levi bolest) koja se često pogrešno protumači ili ostane bez konkretne dijagnoze.

Levi bolest nije neuobičajen oblik demencije, skoro 1,5 miliona Amerikanaca pati od ovog neurološkog oboljenja. Jedini problem je taj što se pogrešno dijagnostikuje. Pacijentima se često umesto ove dijagnostikuje Alchajmerova bolest, ili kao što je bilo u Vilijamsovom slučaju, Parkinsonova.

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

makonda-tracker