Bouvi je spasio Igija, a Igi Viblija

Vraćanje karmičkog duga? Slavni roker bio na korak do smrti: Jedva naučio ponovo da govori i hoda... (FOTO)

0
Popularni roker nedavno je govorio o teškom životnom periodu i o tome kako se oporavljao... Možda zvuči poput klišea reći da je veliki uspeh za muzičara da izda novi album, međutim u njegovom slučaju, uspeh je upravo "reč koja se traži".
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Frontmen Sum 41, Derik Vibli, je 2014. godine (oko pet godina nakon razvoda od Avril Lavinj) skoro izgubio život. Indukovana koma bila je "odgovor" na često i veliko partijanje, pijančenje, usled čega su mu bubrezi i jetra otkazali.

 

Vibli je u intervjuu naglasio kako su ga Igi Pop i ostali umetnici spasili, i kako su mu pružali ogromnu podršku onda kada je hteo da odustane, jer nije znao da li će ikada ponovo prohodati. Takođe, živeo je u velikom strahu da neće biti u mogućnosti da piše tekstove trezan.

 

Uloga kao put u smrt

Kada su mi jetra i bubrezi otkazali zaglavio sam u bolnici i bio sam u fazonu 'Okej, pijem previše'. Umirao sam, uspeli su da me vrate, i kada se to dogodilo ja nisam znao gde se nalazim.

 

Tri dana sam bio u indukovanoj komi. Nisam znao ni kako sam uopšte došao u čitavu tu situaciju iskreno, samo sam se, eto, probudio u bolnici."

foto: Profimedia

Nije bilo sigurno da ću se oporaviti. Jedino što se baš znalo bilo je to da imam oštećene nerve u stopalima, što je bilo baš strašno, dugo nisam mogao da hodam. Oko godinu i po dana. Shvatio sam da sam skroz okej tek ove godine, u februaru.

 

Krenuli smo da putujemo i to mi je bilo od velike pomoći, za mišiće. Kada sam se prvi put posle svega popeo na binu imao sam utisak kao da se sve klima i vrti, svaki korak mi je bio čudan. Ali srećan sam."

Smrt svoje prave ljubavi nikada neće preboleti: Otkrio nepoznate detalje o tragediji

Zauvek ću biti zahvalan na pomoći koja mi je pružena, koju su mi ljudi pružili... Novi album činio se kao nešto kompletno nedostižno. Sabrao sam se, trudio se, i evo nas."

foto: Profimedia

Daf iz Gansa mi je uvek bio inspiracija. Imao je sličnu priču mojoj, on je muku mučio s pankreasom a ja s jetrom. Uvak sam mislio na njega. Kao 'Jednog dana ću morati s tim svim da se bakćem'.

 

Čovek uvek zna, ne možeš stvalno tako živeti. Mislio sam da sam mlad, da mogu i dalje svašta da podnesem, ali jednog dana ću poželeti da se smirim, da imam decu...

 

Daf je i dalje kul eto. A ja sam morao s ovim da se borim mnogo pre nego što sam mislio da ću, što je okej. Prosto, moralo je i to da se dogodi."

foto: Profimedia

 

makonda-tracker