nasilnik koji se ne kaje

"Osetila sam udarac u lice, cvilela sam na podu kupatila celu noć": Glumica otkrila kako ju je Šon Koneriji prebio

0

"Mislim da nema ničeg posebno lošeg u tome da udarite ženu" - rekao je glumac javno, bez imalo stida 

foto: PA / PA Images / Profimedia
foto: PA / PA Images / Profimedia

Bivša supruga Šona Konerija, Dajana Silento priznala je davno da je od svog supruga doživela fizičko i psihičko nasilje koji su ostavili trajne posledice na nju kao ženu.


Jedne tople večeri Dajana je uživala sa glumačkom ekipom nakon snimanja, popila je koju čašicu više, igrala sa kolegama, smejala se i uživala ćekajući da se njen suprug Šon Koneri vrati sa svog snimanja u Almeriji.

Pred kraj večeri je potražila svog muža, tada već svetski poznatog kao Džejms Bond, otišla je u njegovu sobu da ga pronađe, a onda doživela traumu koju je godinama pamtila.

 

- Bila sam malo pijana - priseća se ona, govoreći o incidentu koji je tada usledio. Koneri ju je čekao.

 

 - Kada sam ušala u našu sobu, osetila sam udarac u lice i pala sam na pod, onesvestila sam se na nekoliko sekundi. Počela sam da vrištim, oboje smo vikali. Ustala sam i pokušala da mu uzvratim, ali me je on ponovo udario toliko snažno da sam odletela - ispričala je ona, pa je dodala:

- Uspela sam da pobegnem u kupatilo i zaključam se. Ostatak noći sam provela ležeći na podu kupatila, prekrivena peškirima, cvileći.

 

Koneri je otišao u krevet bez reči. Sledećeg jutra Dajana - koja je tada imala 31 godinu - pogledala se u ogledalo i bila zaprepašćena onim što je videla.

 

- Bila sam sigurna da moje lice više nikada neće biti isto. Bila sam u šoku – niko se nikada nije tako ponašao prema meni, bilo je zbunjujuće, i na neki način sam se stidela i plašila da štampa ne sazna. Šta sam mogala da im  kažem? - rekla je ona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katja (@retrospect_dreams)

 

Dok je Šon spavao uzela je nešto svojih stvari, stavila ogromne naočare za sunce i odvezla se što je dalje mogla. Sve se promenilo.

 

- Osvrćući se unazad, mislim da je moje uverenje da je Šon bio moj odani zaštitnik, jedina osoba zbog koje sam se uvek osećao sigurno, srušeno. I dalje sam ga duboko volela, ali on više nikada neće biti ista osoba kojoj sam bezuslovno verovala.

 

Uprkos ovoj eksploziji nasilja, incident nikada nije pominjan.

 

- Tada je bilo drugačije - kaže ona. - Nije bilo kao u modernim brakovima u kojima parovi raspravljaju o stvarima. I bilo me je na neki način sramota. Nisam se plašila da će se to ponoviti, ali uvek sam imala na umu da moram da budem oprezna.

Za milione obožavatelja Šona Konerija ovo sećanje na njegovu drugačiju, nasilničku prirodu će doći kao neprijatna doza stvarnosti.

 

Ipak, ne treba da se čude. Sam glumac je izazvao kontroverzu kada je za Plajboj 1965. rekao:

 

- Mislim da nema ničeg posebno lošeg u tome da udarite ženu – iako ne preporučujem da to radite na isti način na koji biste udarili muškarca.  Šamar je opravdan ako sve druge alternative ne uspeju i pored mnogo upozorenja. Ako je žena kučka, ili histerična onda bih to uradio.

Iako te teške večeri Dajana Silento nije bila kriva ovaj napad ostavio je na nju teške emocionalne posledice, koji su bili mnogo veći od onih fizičkih povreda koje je tada zadobila. 

 

Zato je, 40 godina kasnije, odlučila da otkrije istinu o svom bivšem mužu u brutalno iskrenoj autobiografiji, "Mojih devet života".

 

U njoj je opisala brak sa Konerijem kao „razarajući“ i na kraju iznela svoju stranu priče o njegovoj ogromnoj ljubomori i njegovom odnosu prema novcu. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Sergej Trifunović suprugu prijavio za nasilje 

 

makonda-tracker